Discounturi la cumpărăturile din Carrefour pentru deșeurile reciclate la stațiile Sigurec

de Cuget Liber Miercuri, 04 Martie 2015 164
Peste 1.000 de tone de deșeuri au fost colectate la hipermarketurile Carrefour, prin stațiile Sigurec, și trimise la fabricile de reciclare din România, pe parcursul anului trecut. Estevorba despre 772.063 de unități de ambalaje PET-uri, doze și sticlă, 310.121 kg de deșeuri de echipamente electrice și electronice, 259.063 kg de hârtie/carton. 
Buzău este orașul campion la reciclarea echipamentelor electrice și electronice, precum și la deșeurile de hârtie sau carton și aluminiu. În ceea ce privește ambalajele PET și sticlă, stația amplasată la Carrefour Băneasa este pe primul loc la colectare.
"Prin stațiile Sigurec, oamenii beneficiază de un sistem automatizat de preluare a deșeurilor, fiind în schimb recompensați sub formă de discount la cumpărăturile efectuate în magazinele Carrefour. Totodată, sistemul reprezintă garanția că deșeurile aduse sunt înregistrate și monitorizate și ajung direct în fabricile de reciclare și nu la gropile de gunoi, iar pentru mulți dintre clienții noștri aceasta este adevărata recompensă", a declarat Constantin Damov, co-fondator al Green Group, partenerul Carrefour în acest proiect.
Valoarea medie a discountului obținut de o persoană în perioada menționată a fost de 11 lei pentru deșeuri de echipamente electronice și hârtie sau carton și doi lei pentru deșeuri de ambalaje. Discounturile sunt calculate plecând de la următoarele valori de referință: 5 bani pentru un PET, 3 bani pentru doza de aluminiu, 1 ban pentru un borcan sau ambalaj de sticlă, 15 bani pentru un kilogram de hârtie sau carton. Pentru DEEE-uri, valoarea pe kilogram variază în funcție de tipul aparatului predat, între 60 de bani pentru un kilogram și 10 lei de kilogram pentru telefoane mobile.
În 2015, se va continua implementarea sistemului Sigurec și în celelalte orașe în care Carrefour este prezent cu hipermarketuri.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei