Dosare penale pentru patronii prinși cu muncitori la negru

de Andreea PERHAIȚĂ Sâmbătă, 04 Aprilie 2015 162
Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanța au prins trei patroni care aveau mai mult de cinci lucrători la negru și le-au făcut plângere la Parchet, urmând a se demara cercetările legale.

În perioada 1 - 31 martie, ITM Constanta a desfășurat sute de acțiuni de control și verificare a societăților comerciale, care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța. 

"Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislația muncii, securitatea și sănătatea în muncă a salariaților precum și verificarea măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare", explică directorul executiv al ITM Constanța, Eugen Bola. 

Astfel, Corpul de control Relații de Muncă a verificat 372 angajatori, din care 53 au fost sancționați. În total, au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale, din care 58 amenzi în valoare de 570.800 lei și șapte avertismente. 

"Au fost dispuse 604 măsuri de remediere a neconformităților. Cu prilejul verificărilor, au fost depistate 99 de persoane care lucrau fără forme legale de angajare. Pentru trei angajatori cu un număr total de 22 persoane care lucrau fără forme legale de angajare, au fost înaintate propuneri de cercetare penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, pentru a stabili dacă aceștia se fac vinovați de încălcarea prevederilor art. 264 (3) din Lg.53 / 2003 republicată. Cei trei angajatori activau în domeniile construcții nave și colectarea deșeurilor periculoase", a mai adăugat Eugen Bola. 

De asemenea, inspectorii din cadrul corpului de control Securitate și Sănătate în Muncă au verificat, tot în luna martie, un număr de 220 agenți economici, au dispus 405 măsuri de remediere a neconformităților consta-tate, au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale din care 20 amenzi în valoare de 78.000 lei.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei