Fabrica de ciment din Medgidia a fost amendată de Garda de Mediu

de Andreea ANDRONACHE Joi, 13 Iunie 2024 218
Urmare a incendiului produs în data de 03.06.2024 în incinta fabricii de ciment din Medgidia și a verificărilor realizate de Garda de Mediu Constanța, s-au aplicat două amenzi în valoare totală de 165.000 lei, în baza legii 278/2013 privind emisiile industriale și a legii 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător.
Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu Constanța, operatorul economic nu a respectat în totalitate condițiile din autorizația integrată de mediu. Acesta nu a notificat producerea incendiului și nu a transmis raportul de informare în cazul poluării accidentale, nu a asigurat siguranța instalațiilor și echipamentelor pentru prevenirea incendiului, nu a respectat procedurile și obligațiile referitoare la manipularea și depozitarea anvelopelor uzate, recepționate în scopul valorificării prin coincinerare în procesul de fabricare a cimentului.
În incendiul produs în data de 03.06.2024, au ars circa 150 de tone de deșeuri, anvelope uzate, producându-se degajări mari de fum și emisii poluante în atmosferă.
ISU Dobrogea a emis un mesaj RO-ALERT pentru protecția populației din localitățile Poarta Albă și Castelu, incendiul fiind lichidat în aproximativ două ore.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei