GALERIE FOTO / Satul de Vacanţă, lipsit de muşterii, la început de sezon estival

de Mirabela ȘERBĂNESCU Vineri, 03 Mai 2024 3727
Satul de Vacanţă din staţiunea Mamaia, pe vremuri o atracţie importantă pentru turişti, s-a transformat de mult timp într-un kitsch, în care, în mare parte, urlă muzica de proastă calitate în boxe. Pe principalele alei, în minivacanţa de 1 Mai au sfârâit un pic grătarele, dar nicidecum așa cum se întâmpla în anii trecuţi, când abia aveai loc să te mişti.


Vremuri demult apuse…Un loc la mare căutare printre localnici și turiști a fost mereu Satul de Vacanță de la intrarea în stațiunea Mamaia. În anii anteriori, de 1 Mai, zona era foarte animată, iar fumul ademenitor al grătarelor îi atrăgea ca un magnet pe vizitatorii pofticioși. Şi acum i-a atras, însă într-un număr mult mai mic. Pe de o parte, preţurile piperate i-au ţinut deoparte. De exemplu, un mic costă patru lei, frigăruile- 14 lei, costiţa la grătar- 14 lei, cârnat cu caşcaval- 40 de lei, meniu aripioare- 24 de lei etc. În meniurile teraselor deschise se pot găsi şi diferite specialităţi din peşte: crap prăjit, saramură, biban de mare la grătar, fructe de mare, specialităţi din carne de porc şi vită, precum şi preparate din pui sau pizza.

Pe de altă parte, oamenii s-au săturat să vadă în fiecare an aceleaşi lucruri: carusele obosite, pluşuri la suprapreţ, terase vechi, fără îmbunătăţiri etc. Ca urmare, în minivacanţa de anul acesta, s-a văzut clar că Satul de Vacanță suferă de mușterii, nici vremea neţinând cu ei. Totuşi, ce s-a putut observa cu ochiul liber a fost curățenia, care ne-a lăsat plăcut impresionați. Nu am găsit gunoaie pe nicăieri, iar oamenii parcă s-au mai disciplinat şi ei, aruncând ambalajele de la diferite produse consumate în coşurile special amenajate.


Localuri încă închise, clienţi nemulţumiţi
Totuşi, deși s-a dat startul sezonului estival, nu toate căsuțele sunt deschise. Spre exemplu, Casa Haiducilor Vâlceni sau Casa Dobrogeană sunt închise. La fel şi Casa Arad, Suceava. Se vede, însă, că se fac lucrări de amenajare a spaţiilor şi, probabil, acestea vor fi deschise luna viitoare. Reamintim că aceste restaurante erau renumite printre localnici, dar şi turişti, cândva. „Obişnuiam să venim în fiecare an, de 1 Mai, la una dintre aceste căsuţe. Mâncam un mic, o friptură, beam o carafă de vin. Am fost foarte dezamăgiţi să le găsim cu lacătul pe uşă”, ne-a declarat Fănel Avram, din Târgu Neamţ. Mioara Olteanu a venit cu familia, în această minivacanţă, tocmai din Cluj. Ca de fiecare dată, s-au cazat în staţiunea Mamaia şi, pentru că au copii mici, nu au scăpat de gura lor şi au fost nevoiţi să îi ducă în zona caruselelor din Satul de Vacanţă. Au fost, însă, uimiţi să afle că atracțiile pentru copii sunt foarte costisitoare, întrucât prețurile sunt, în general, 15 lei pentru trei ture în Flash tower, Super twister, bătrâna caracatiță sau în maşinuţele care se tamponează. Doar la Kamikaze şi la Carusel, biletul costă zece lei, bineînţeles, tot pentru trei ture, care se termină rapid. „Nici nu apuci bine să te aşezi pe scaun, că şi trebuie să te ridici”, a precizat Irina Mărgărit din Bacău.


Îmbucurător este că, dacă în alți ani canalul care face legătura între lacurile Siutghiol și Tăbăcărie și tranzitează Satul de Vacanță emana mirosuri pestilențiale din cauza vegetației necurățate și a mizeriei care plutea, de data aceasta apa este curată și nu mai miroase. Cu toate acestea, se poate observa că este încă nevoie de curăţarea apei, dar este clar că acum arată diferit faţă de anul trecut, de exemplu. 



Taguri

Comentează știrea

braniste george
3 mai

nu va plac manelele ?propun sa se cante imnul national si simfonii iar ,,clentii"sa fie imbracati la 4 ace ,,,nu de cusut "oligofrenule

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei