Lucrurile de care trebuie să ții cont la cumpărarea unui congelator

de Cuget Liber Miercuri, 28 Martie 2018 1580
Cumpărarea unui congelator este o investiție destul de importantă, pe termen lung, și nu trebuie făcută "a la legere". Mai întâi, trebuie să te gândești bine dacă chiar ai nevoie de un congelator în casă pentru că, dincolo de banii dați la achiziționarea sa, mai ai două potențiale probleme: spațiul pe care-l ocupă în casă și consumul de curent electric.

 Când vine vorba de congelatoare, nu toată lumea are nevoie de aceste electrocasnice în casă, întrucât pentru cei mai mulți un frigider cu congelator, o combină frigorifică, adică, este mai mult decât suficient. Dacă obișnuim, însă, să punem conserve pentru iarnă în cantități importante sau preferăm să facem cumpărături în supermarketuri ceva mai rar, atunci se justifică interesul pentru un congelator.

 Dacă ai stabilit deja și știi foarte clar că ai nevoie de un asemenea electrocasnic, e timpul să începem să căutăm congelatoare, pentru a vedea care e cel mai potrivit pentru tine și pentru nevoile tale. Indiferent că vrei un congelator vertical sau unul orizontal, numit și ladă frigorifică.

 Lucruri de care trebuie să ținem cont la cumpărarea de congelatoare
 Mărime: Da, mărimea contează! Pentru că e important locul în care îl vei amplasa în casă, aproape de o priză, într-un loc suficient de mare pentru a fi ventilat corespunzător.

 Volum: În funcție de cât de multe alimente și alte produse ai de congelat, ai opțiuni diverse de volum și, pe cale de consecință, de mărime și consum energetic ulterior. Variantele merg de la 80 de litri până la 800 de litri.

 Consum: Ține cont că vorbim de aparate electrocasnice care trebuie ținute în mod continuu în priză, deci consumul va fi unul pe măsură. Există, însă, congelatoare tot mai economice din acest punct de vedere, de la clasa A+ în sus. Orientează-te spre acestea.

 Temperatura: Recomandabil ar fi să cauți congelatoare care au un interval de temperatură între -4 și -20 de grade Celsius. În acest interval putem depozita atât băuturi, pe care nu le vrem chiar înghețate, până la alimente care au nevoie de congelare pe perioade lungi de timp.

 Sistemul de congelare: Dacă vrei să eviți probleme și să nu pierzi vremea, orientează-te spre congelatoare care au sistemul NoFrost, care nu generează gheață, întrucât răcește aerul, nu alimentul, deci nu o să ai nevoie de dezghețare periodică a electrocasnicului tău.

 Sistem antibacterian: Există modele de congelatoare cu ionizare activă, care are efect antibacterian, menținând curat aerul din interior, ceea ce face durata de conservare a alimentelor în stare perfectă mai lungă.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei