Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa au precizat că vânzarea peştelui şi a produselor din pescuit se realizează numai în spaţii şi locuri special amenajate. „Gheaţa utilizată pentru menţinerea temperaturii peştelui proaspăt va fi în cantitate suficientă şi obţinută numai din apă potabilă. La achiziționarea peștelui proaspăt, acesta trebuie să prezinte culoare vie, pigment irizat sau opalescent, mucus apos, transparent, ochii ieșiți din orbite, pupilă neagră strălucitoare, branhii de culoare deschisă, fără mucus, carnea fermă și elastică, cu suprafață netedă. Trasabilitatea acestor produse alimentare va fi asigurată prin etichete şi alte documente însoţitoare, chiar dacă peştele provine din acvacultură sau din pescuit. Atenţie! În pieţe se vor comercializa doar peşte şi produse din pescuit cu caractere organoleptice nemodificate şi care nu sunt infestate cu paraziţi”, au declarat aceştia. (
- Publicitate -