Ministerul Muncii. A fost aprobată metodologia de organizare și funcționare a creșelor

de Andreea PERHAIȚĂ Sâmbătă, 15 Decembrie 2012 194
Guvernul României a aprobat, la sfârșitul săptămânii trecute, proiectul de Hotărâre privind aprobarea metodologiei de organizare și funcționare a creșelor și a altor unități de educație timpurie antepreșcolară, inițiat de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. 
Documentul vine în completarea actualului cadru legislativ, prin introducerea de reglementări concrete care să asigure dreptul la educație, la îngrijire de calitate a copiilor cu vârste între 0 și 3 ani și contribuie la o mai bună coordonare și înțelegere a rolului și responsabilităților ce revine fiecărei autorități sau instituții de la nivel central sau local ori specialiștilor acestora care intervin în domeniu.
Totodată, este asigurat cadrul necesar dezvoltării unui sistem unitar de servicii sociale specializate de calitate în domeniul educației timpurii, printr-o abordare unitară la nivel național.
Astfel, proiectul reglementează perioadele și durata de desfășurare a activităților ce au loc în cadrul unităților de educație preșcolare, în acord cu legislația și standardele existente pe plan național și internațional și în raport cu vârsta copilului și aptitudinile acestuia.
Mai mult, noile prevederi vin în sprijinul familiilor care apelează la acest tip de servicii, prin introducerea obligației unităților de a organiza rețele de suport profesional care, prin servicii specializate de consiliere psihologică, socială și de sănătate, ajută la îmbunătățirea aptitudinilor parentale ale acestora.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei