Oferta locurilor de muncă în HoReCa a crescut în ultima lună. Vezi cât câștigă un recepționer sau un bucătar

de Madalina PETRESCU Miercuri, 26 Aprilie 2023 496
Mai este puțin până se dă startul unui nou sezon estival. Se caută lucrători în toate domeniile pentru HoReCa și Turism. Hotelurile și restaurantele de pe litoral, și nu numai, se pregătesc de vară și au nevoie de angajați. Astfel, numărul joburilor disponibile a crescut cu 25% numai în ultimă lună.

Potrivit datelor de pe platforma de recrutare BestJobs, numărul de oferte a crescut cu 25% în aprilie față de începutul anului. În creștere sunt și joburile din vânzări și construcții, cu 15%, respectiv 17% mai multe decât în ianuarie. 

Cele mai căutate posture din HoReCa sunt pentru barista și ospătari, pentru care salariul este cuprins între 500 și 800 de euro/ lună. În județul Constanța, se caută bucătari, iar salariul se situează în intervalul 1.000 - 1.500 euro/ lună.
Și în Turism, oferta de joburi este variată, cu salarii cuprinse între 500 și 900 de euro pentru un ghid turistic sau asistent de recepție, 900-1.200 euro pentru un manager de restaurant, 800-1.400 de euro pentru un coordonator evenimente și 1.000-1.500 euro pentru un manager de hotel.

La nivel național, cele mai multe oferte de joburi sezoniere sunt disponibile în orașele preponderent turistice, cum ar fi București, Constanța, Brașov și Cluj-Napoca.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei