Paşte cu mulţi bolnavi! Abuzurile alimentare au trimis pe patul de spital numeroși constănţeni

de Mirabela ȘERBĂNESCU Marţi, 26 Aprilie 2022 287
Ca în fiecare an, sfintele sărbători pascale au venit cu mese îmbelşugate în casele credincioşilor. Din păcate, bogăţia şi diversitatea bucatelor tradiţionale, şi nu numai, şi-au pus din plin amprenta asupra stării de sănătate a constănţenilor.
Așa cum era de așteptat, zilele acestea, foarte mulţi dintre ei au făcut abuzuri alimentare, pe care le-au presărat cu suficient de mult alcool încât să le afecteze starea de sănătate. Potrivit reprezentanților Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Constanța, numai în prima zi de Paște au sunat la numărul de urgență 112 un număr de 318 persoane, din care 190 au fost transportate la spital, deci mai mult de jumătate din totalul solicitărilor. Cei mai mulţi pacienţi au prezentat dureri abdominale şi cefalee. Potrivit purtătorului de cuvânt al SAJ, dr. Claudia Tătărici, anul acesta a fost raportat un număr crescut de solicitări pentru perioada Paştelui.
Toate acestea vin, desigur, după doi ani de pandemie, când, în sfârşit, constănţenii s-au putut bucura de primul Paşte fără restricţii. Au putut merge la rude, la prieteni, fără a fi condiţionaţi de ceva sau cineva, deci au avut parte exact de sărbătorile pe care şi le doreau de atâta timp. Din păcate, mâncând pe îndestulate, consumând şi, mai ales combinând bucatele şi băuturile, şi-au făcut mai mult rău, iar cei cu un stomac mai sensibil, dar şi persoanele suferinde au simţit imediat efectele meniului lor bogat şi diversificat.
Şi în spitalele din judeţ, nu doar la Constanţa, ci şi la Medgidia şi Mangalia, destui dintre cei care au ajuns în unităţile sanitare, deloc puţini la număr, au fost bolnavi cronici a căror stare de sănătate s-a agravat pe fondul consumului exagerat de alcool și mâncare. Ca urmare, nu doar Serviciul Judeţean de Ambulanţă a lucrat la foc continuu în minivacanţa de Paști, ci şi personalul din spitale. Practic, unitățile de primire a urgențelor au preluat pacienți non- stop, pe care i-au investigat şi, dacă a fost necesar, i-au internat.
Pentru evitarea problemelor de sănătate, medicii vă recomandă o soluție la îndemâna oricui, pentru ca organismul să nu sufere un șoc atunci când va reveni la meniul obișnuit după o perioadă de excese alimentare. Acesta trebuie să fie, în primul rând, bogat în legume şi fructe, fără prea multă carne. Pe scurt, toate aceste ingrediente vă vor ajuta să vă mențineți sănătatea la parametrii optimi și să aveţi o tranziție lipsită de disconfort la produsele tradiționale.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei