Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Precizările premierului Marcel Ciolacu

de Madalina PETRESCU Marţi, 23 Aprilie 2024 1042
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta Română, astfel încât toţi pensionarii să îşi primească pensiile înainte de sărbătorile pascale.

”O rog pe doamna ministru să vorbească cu toate băncile din România, să vedem ce modificări trebuie făcute la convenţii şi cu Poşta Română, astfel încât toţi pensionarii să îşi primească pensiile înainte de sărbătorile Pascale”, a spus premierul în şedinţa de Guvern.

El a mai arătat că o altă prioritate este şi păstrarea forţei de muncă în ţară.

”Avem în lucru la ministerul Muncii un proiect de lege foarte important pe această temă, cel privind adoptarea salariului minim european în România. O rog pe doamna ministru Bucura Oprescu ca, imediat după Paşti, să punem acest act normativ în transparenţă publică, astfel încât să existe un calendar clar de dialog cu mediul de afaceri şi sindicatele”, a subliniat Ciolacu.

Guvernul aprobă miercuri mai multe proiecte de investiţii în infrastructura de transport şi de mediu în valoare totală de 260 de milioane de lei, notează adevărul.ro

”Aprobăm azi mai multe proiecte de investiţii în infrastructura de transport şi de mediu în valoare totală de 260 de milioane de lei. Majoritatea acestor investiţii sunt din fonduri PNRR. Vorbim în primul rând despre îmbunătăţiri la amenajări hidrotehnice din zonele cu risc de inundaţii. Iar în privinţa infrastructurii rutiere suplimentăm fondurile pentru exproprieri la Autostrada de Centură Bucureşti, autostrada Sibiu-Piteşti şi centurile municipiilor Constanţa, Bârlad şi Sfântu Gheorghe”, a spus premierul Marcel Ciolacu în deschiderea şedinţei Executivului.

Premierul a mai declarat că un alt proiect important pe care îl discută azi este Electric Up 2, cu un buget de 450 de milioane de lei.

”Sprijinim IMM-urile şi firmele din HORECA să-şi instaleze panouri fotovoltaice şi staţii pentru încărcarea vehiculelor electrice. Acordăm până la 150.000 euro pentru fiecare beneficiar”, subliniază Ciolacu.

De asemenea, Executivul sprijină IMM-urile şi HORECA să-şi instaleze panouri fotovoltaice şi staţii pentru încărcarea vehiculelor electrice.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei