Primăria Constanţa: „Cele 30 de panouri electorale sunt suficiente”

de Mirabela ȘERBĂNESCU Vineri, 10 Mai 2024 117
Având în vedere informațiile eronate apărute în spațiul public conform cărora la Constanța a fost încălcată Legea electorală prin instalarea unui număr insuficient de panouri electorale, pentru o corectă informare a cetățenilor, Primăria Constanţa face următoarele precizări:
„În pregătire pentru alegerile locale și cele europarlamentare care au loc în data de 9 iunie 2024, la începutul lunii mai, Primăria Constanța a montat un număr de 15 panouri electorale, fără să fie cunoscut la acel moment numărul definitiv al competitorilor electorali. Ulterior, ca urmare a Hotărârii Biroului Electoral Central nr. 1.024 din 8.05.2024, în data de 9.05.2024, a fost emisă o dispoziție prin care se stabilește, în conformitate cu prevederile legale, locațiile și numărul panourilor electorale din municipiul Constanța. Cele 30 de panouri au dimensiuni de 250 x 150 cm, respectiv 200 x 100 cm”.
Reprezentanţii municipalităţii au adăugat că, ţinând cont de prevederile legale și anume că pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianță politică, alianță electorală, organizație a cetățenilor aparținând unei minorități naționale care participă la alegerii ori candidat independent poate aplica un singur afiș electoral, la acest acest moment, spațiul este suficient. Urmează doar ca săptămâna viitoare să fie extinsă suprafața panourilor de 200 x 100 cm cu încă 30%.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei