Primăria Mangalia a început reabilitarea Cinematografului "Pescăruș"

de Mircea GHIȚĂ Luni, 22 Aprilie 2024 176
Primăria Municipiului Mangalia a demarat lucrările la proiectul de reabilitare și modernizare a fostului Cinematograf „Pescăruș”, preluat de la RADEF „România Film”, într-o stare avansată de degradare.
După realizarea expertizelor tehnice și a proiectelor de modernizare, primăria a depus cereri de finanțare atât pe programe guvernamentale, prin CNI, cât și pe axe de finanțare cu fonduri europene. În prezent, proiectul revitalizării fostului cinematograf se află în evaluare la CNI, urmând să se aloce sursele de finanțare, prin Hotărâre de Guvern. În cadrul acestui program, se finanțează amenajările interioare, dotările sălii de cinema, precum și instalațiile aferente pentru reluarea funcționării cinematografului, în cadrul Direcției de Cultură și Sport a Primăriei Mangalia.
„Am început deja consolidarea și reabilitarea clădirii, iar toate dotările și amenajările interioare le vom realiza prin finanțare guvernamentală. Așa cum am reușit să modernizăm Grădina de vară Farul, preluată de la RADEF, în aceeași stare deplorabilă, la fel vom reuși să redăm publicului un alt simbol al orașului, Cinematograful Pescăruș”, a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu. El a mai precizat că lucrările de reabilitare și consolidare a clădirii vor fi gata până la sfârșitul verii, iar în acest timp, autoritățile locale vor finaliza demersurile privind obținerea finanțării pentru dotări și instalații de proiecție film.
„Este încă un proiect destinat, în primul rând, copiilor și tinerilor Mangaliei, pe lângă alte proiecte cu finanțare europeană, care sunt aproape de finalizare, cum ar fi Stadionul Municipal sau Baza sportivă Pescăruș, ambele urmând să fie la dispoziția comunității locale, în cursul acestei veri”, a completat edilul.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei