Protest spontan al angajaților Serviciului Arhivelor Naționale Române din Constanța

de Andreea ANDRONACHE Marţi, 21 Mai 2024 252
Marți, în intervalul orar 13:00-14:00, membrii Sindicatului Polițiștilor Europeni „EUROPOL”, angajați ai Serviciului Județean Constanța al Arhivelor Naționale ale României și-au suspendat activitatea în semn de protest, din cauza nemulțumirilor referitoare la inechitățile salariale dintre serviciile județene și Aparatul Central.
Astfel, sindicaliștii și-au arătat solidaritatea față de colegii lor din întreaga țară, care au început să protesteze de săptămâna trecută.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții Serviciului Județean Constanța al Arhivelor Naționale ale României, în luna ianuarie a fost inițiat un demers legal ce urmărea alinierea salarizării personalului din instituțiile publice din mai multe sectoare de activitate bugetară la nivelul salariilor din administrația centrală, scopul fiind eliminarea discrepanțelor salariale dintre angajații din administrația publică centrală și cei din unitățile teritoriale.
„În pofida tuturor eforturilor depuse, cerințele angajaților din cadrul serviciilor județene, depuse în Parlament sub forma unui Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.128/2023 pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învățământ și alte sectoare de activitate bugetară (PL x 67/2024), nu au fost îndeplinite printr-un act normativ. Proiectul este blocat în Camera Deputaților din data de 26.02.2024, după ce a fost adoptat în Senat începând cu data de 19.02.2024”, se precizează în comunicatul de presă.
Următoarea acțiune va fi  organizată la sediul Guvernului României, în data de 23 mai, și vor participa salariați din întreaga țară.
Sindicaliștii anunță că protestele vor continua până când drepturile le sunt recunoscute și nedreptatea salarială va fi înlăturată.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei