Românii, printre europenii cei mai mulțumiți de traiul lor zilnic

de Petruta RIDICHE Marţi, 16 Ianuarie 2024 207
Românii au fost plasați pe locul 2 în Uniunea Europeană în urma analizelor Eurostat în ceea ce privește calitatea vieții. Românii se declară mulțumiți de viața pe care o duc, cu tot ceea ce înseamnă locuri de muncă, prețuri, taxe și salarii.
România ocupă locul doi în statistici după Austria și este la egalitate cu Polonia și Finlanda și peste media europeană. De asemenea, conform Eurostat, statisticile privind calitatea vieții în Uniunea Europeană sunt bazate pe o analiză detaliată a multor dimensiuni diferite ale calității vieții, cum ar fi condițiile materiale de viață și mediul de viață sau ocuparea forței de muncă. Acestea sunt adesea analizate atât dintr-o perspectivă obiectivă, cât și dintr-o perspectivă subiectivă. Clasamentul s-a concentrat pe satisfacția generală de viață a persoanelor, autoevaluată pe o scară de la 0 la 10. În 2022, europenii și-au evaluat satisfacția față de viață în medie la 7,1 puncte pe o scară de la 0 (foarte nemulțumit) la 10 (foarte mulțumit).
Evaluarea a fost cea mai mare în Austria (7,9), Finlanda, Polonia și România (fiecare cu 7,7) și cea mai scăzută în Bulgaria (5,6), Germania (6,5) și Grecia (6,7). Letonia și Croația au prezentat, totodată, niveluri destul de scăzute de satisfacție, la 6,8. În toate țările, cu excepția Bulgariei, totuși, nivelurile medii de satisfacție în viață au fost mai mari de 6. Acest lucru înseamnă că respondenții la sondaj s-au declarat mai degrabă mulțumiți decât nemulțumiți.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei