Salariul minim pe economie va crește de la 1 iulie

de Petruta RIDICHE Marţi, 30 Aprilie 2024 210
Guvernul României a anunțat că salariul minim pe economie va crește de la data de 1 iulie. Reprezentanții Guvernului au în vedere adoptarea unor acte normative pentru a implementa majorări salariale. Începând cu data de 1 iulie, se propune o creștere a salariului minim pe economie de la 3.300 de lei la 3.700 de lei brut.
Noile modificări propuse vor avea un impact semnificativ asupra veniturilor angajaților români, cu salariul net estimat să ajungă la aproximativ 2.300 de lei, marcând o creștere netă de peste 200 de lei. Marcel Ciolacu a transmis că propunerea este de a stabili un salariu minim de 3.700 de lei cu scopul de a asigura 6 luni de predictibilitate mediului de afaceri. Până la data menționată, Guvernul intenționează să mențină facilitățile care includ scutirea de taxe pentru 200 de lei din salariul minim brut. Tot de la 1 iulie o să se implementeze și salariul minim european, fiind finalizate și aprobate cele trei acte normative.
Reprezentanții Guvernului subliniază, de asemenea, importanța implementării unui mecanism automat care să asigure majorarea anuală a salariului minim în România. Acest mecanism ar urma să funcționeze într-o manieră predictibilă, garantând astfel o creștere a nivelului de trai și a puterii de cumpărare pentru toți salariații din țară. Totodată, majorarea salariului minim la 3.700 de lei, anunțată de premierul Marcel Ciolacu pentru data de 1 iulie, va aduce veniturile salariale la un nivel adecvat pentru implementarea unui mecanism de creștere automată a salariilor.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei