Se ieftinesc biletele RATC! r Autoritățile locale vor să crească plafonul pensiei pentru abonamentele gratuite pe autobuze și controale dure împotriva călătorilor frauduloși r Sindicaliștii regiei propun un abonament ieftin pentru elevi

de Andreea PERHAIȚĂ Sâmbătă, 25 Mai 2013 1714
Chiar dacă nu au obținut încă măriri salariale, șoferii greviști au tras un semnal de alarmă asupra situației deosebit de grave în care se află Regia de Transport în Comun Constanța. Au reușit să-i dea jos pe șefii pe care îi consideră răspunzători de devalizarea RATC, au declanșat un război împotriva microbuzelor maxi-taxi și le vor ieftini constănțenilor biletele de autobuz.
Autoritățile locale, mobilizate de greviști, au devenit, deodată, foarte preocupate de soarta RATC. La ședința de Consiliu Local desfă-șurată ieri, la Constanța, primarul Radu Mazăre a discutat cu o de-legație a protestatarilor și cu actualul director al regiei, Ovidiu Tănase. În opinia primarului Radu Mazăre, principalul vinovat de situația dezastruoasă a RATC este fostul director general, Dumitru Coiciu, dar și neplata la timp a deconturilor de la Casa Județeană de Pensii pentru abonamentele deportaților și deținuților politic.
Fiecare dintre părțile întâlnite la discuții a propus soluții de redresare a regiei. Este vorba despre scăderea prețului biletelor de călătorie, intensificarea controalelor împotriva călătorilor frauduloși, majorarea plafonului pensiei pentru gratuitate pe transportul în comun la 900 de lei, dar și introducerea unui abonament ieftin pentru elevi.
Radu Mazăre a spus că măsura scăderii prețului biletelor va fi introdusă peste două săptămâni, iar controalele vor fi foarte dure. Potrivit reprezentanților RATC, în prezent, aproximativ o jumătate din călătorii cu transportul public în comun sunt frauduloși.
Încep controalele la microbuze
Între timp, șoferii protestatari și-au desemnat noi lideri, care să poarte negocierile cu autoritățile locale. În urma demisiei liderului de sindicat Timur Ibram, a fost ales temporar în funcție Mihai Jitariu. Acesta a participat deja la o întâlnire cu viceprimarul Gabi Stan și șeful Serviciului Transport Local din cadrul Primăriei Constanța, Liviu Pătrașcu, despre controalele la microbuzele maxi-taxi. Din primele verificări reiese că numărul microbuzelor scoase pe trasee este mult mai mare decât cel prevăzut de lege.  
Taguri

Comentează știrea

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
luk
25 mai 2013
varza

Habar n-aveti de manageriatul activitatii.fiti flexibili cu abonamentele,modernizati modalitatea de plata a tixhetelor,spalati jegurile alea de autobuze mai des si nu in ultimul rand lasati naibii pomenile mazaristice caci in final alea va suc in cap!

luk
25 mai 2013
varza

Habar n-aveti de manageriatul activitatii.fiti flexibili cu abonamentele,modernizati modalitatea de plata a tichetelor,spalati jegurile alea de autobuze mai des si nu in ultimul rand, lasati naibii pomenile mazaristice caci in final alea va duc in cap!

Liviu
25 mai 2013
Rentabilizare

La numarul de autobuze pe care le detine se poate face o rentabilizare daca vor fi infiintate inca doua linii spre Navodari,una prin Mamaia si una prin Ovidiu. S-ar veni si in sprijinul calatorilor la orele de varf pe aceste rute si care au conditii de transport de cosmar. Deasemenea sa se respecte legea ca in micribuze sa nu existe persoane decat pe locuri pt a fi evitat,in cazul unui accident,vreun dezastru!

SEIKO
25 mai 2013
Mai sa fie

Dumitru Coiciu e principalul vinovat si cu actualul director, dar ma rog cine i-a numit ca doar n-au fost alesi de populate, Sunta aghiotantii PSD-USL ai lui ------- PASTAIE parca noi n-avem memorie sa ne-aducem aminte de cate ori apareau impreuna cu ceva timp in urma Cat despre eficienta, Se tot vorbeste de controale riguroase, acele controale sunt facute doarcetenilor normali curati si de bunacredinta, dar tiganilo, celor care cara fier vechi cersetorilor care se urca si se plimba prin tot autobuzul nu mai vorbim de vechii nostrii prieteni care de urca din Tomis III "Shutzii-Hotii de buzunare", lor nu le va cere nimeni biletul la control. Si inca ceva cand vor exista afishaje electronice care sa arate calatorilor intervalul orar la care soseste autobuzul in statie asta asa ca suntem mebrii UE... Cat despre rentabilitate luati macar modelul Bucurestiului cu cardul portofel si abonamente de o zi.. in plus urcarea si taxarea sa se faca numai pe la shofer si pentru toata lumea, nu doar pentru romanii cinstiti

SOFERUL DE LA ONT
25 mai 2013
IPOCRIZIE SI PROPUNERI IMBECILE

PRINCIPALUL VINOVAT IN DEZASTRUL TRANSPORTULUI IN COMUN DIN CONSTANTA A FOST SI ESTE INCAPABILUL DE MAZARE. IN LOC SA MODERNIZEZE INFRASTRUCTURA EXISTENTA (,TRANVAIE SI TROLEIBUZE,) CU BANI EUROPENI, ASA CUM SE PROCEDEAZA IN TOATA EUROPA, ACEST INCAPABIL SI IRESPONSABIL A "MATURAT" TOTUL SI A CUMPARAT AUTOBUZE POLUANTE, DEMODATE SI SCUMPE DE LA VECINII DIN EST. ADICA CE SE PRODUCE MAI PROST IN ACEST MOMENT. ANARHIA CARE S-A PRODUS CU LINIILE DE MAXI-TAXI A FOST APROBATA DE PRIMAR SI GASCA LUI. AVEM CELE MAI IMBECILE TRANSPORTURI URBANE DIN ROMANIA. PRIN DISCURSUL PRIMARULUI, IERI LA TV.,A DEMONSTRAT INCA ODATA INCAPACITATEA LUI DE A TINE O CONVERSATIE LOGICA. IN AFARA DE FAPTUL CA ERA VADIT MORCOVIT ,FARA ZAMBETUL STUPID SI EXPRESII MISTOCARE DE MAHALA, NU AM CONSTATAT NICI O LOGICA IN CEEA CE DOREA SA SPUNA. NU MAI REPETAM FAPTUL CA LOCUITORII URBEI SUNT IN ACEEASI MASURA RESPONSABILI DE DEZASTRUL CONSTANTEI .SIGUR, LUI MAZARE O SA-I CADA SI LUI "GUVERNUL", DAR PANA ATUNCI A REUSIT SA TRANSFORME ORASUL INTR-UN TARG MEDIEVAL. RECONSTRUCTIA O SA O APUCE STRANEPOTII NOSTRI. CEI SCEPTICI LA CELE MENTIONATE POT VEDEA PE INTERNET TRANSPORTURILE IN COMUN DIN CLUJ, TIMISOARA, ORADEA ETC.

nostradamus
25 mai 2013
schimbare de macaz

Ieri, primarul, printre alte aberatii a propus oprirea autobuzelor in plina cursa, control cu jandarmi, si alte idei de om iresponsabil. Adica un autobuz este oprit de politie, jandarmii vegheaza si controlorii controleaza.Deci, programul traseului se duce dracului,oamenii intarzie la serviciu, jandarmii costa si ei o caruta de bani.iar graficul nu mai are nici un rost. Mai clar: anarhie, de care da dovada acest "primar" in felul de a gandi.Domnilor si doamnelor grevisti, nu opriti greva ! Ati purtat ani de zile numele primarului vopsit pe autobuze. Nu credeti ca ajunge? Poate ca miscarea dv. sociala este inceputul caderii guvernului Mazare...Sa fie cu noroc!

aura
25 mai 2013
transport

Dl. Mazare cum dai dumneata ab. gratuite pina la 900 de lei cind salariu minim(si acesta este platit de majoritatea patronilor)este de 600 de lei.Patura asta sociala nu reprezinta nimic pentru dumneata numai batrini care ii inghiftuiesti cu tot felu de ajutoare. Ai facut un calcul cit cistiga un asa zis nevoias? Care se duce sa isi ridice aj. cu taxiu sa cu lanturi si inele pe degete . mai intoarceti capu si la ceilalti ca si ei platesc taxe.Nu zic doamne fereste ca nu sint amariti dar sa dati gratuitati macar echivalentul salariului mediu. cu respeci si vasi multumi daca ati lua in consideratie comentariu.

aura
25 mai 2013
transport

imi cer scuze vroiam sa zic salariu minim net de 600 de lei.

aura
25 mai 2013
transport

imi cer scuze vroiam sa zic salariu minim net de 600 de lei.

adevar graieste
25 mai 2013
taxare la urcare

asta e singura modalitate prin care pot duce procentul de calatori platitori la 70-80 % ceea ce ar justifica si salariul taxatoruluisi ar reduce distrugerile din partea din spate a autobuzului,implicit ar reduce si transportul tiganilor cu fier ,sticle etc,

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei