SPIT verifică unitățile de cazare din Satul de Vacanță

de Andreea PERHAIȚĂ Vineri, 19 Aprilie 2013 122
Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța a demarat campania de verificare pe teren a obligațiilor datorate bugetului local de către unitățile de cazare amplasate în Satul de Vacanță, cu precădere a taxei hoteliere. 
Pentru unitățile de cazare amplasate în Constanța și Sat Vacanță, taxa hotelieră se calculează prin aplicarea cotei de 1% la valoarea totală a cazării, respectiv pentru întreaga perioadă de ședere, iar pentru cele situate în stațiunea Mamaia, prin aplicarea cotei de 1% la tariful de cazare datorat pentru o singură noapte, indiferent de perioada reală de cazare. 
"Taxa hotelieră se încasează de la persoanele juridice prin intermediul cărora se realizează cazarea, o dată cu luarea în evidență a persoanelor cazate, și se virează lunar la bugetul local, până la data de 10 a lunii în curs pentru luna precedentă. Constituie contravenții depunerea peste termen a declarațiilor-decont privind sumele încasate reprezentând taxa hotelieră, nedepunerea declarațiilor-decont privind sumele încasate reprezentând taxa hotelieră, nereținerea, potrivit legii, de către plătitorii obligației fiscale, a taxei hoteliere și reținerea și nevărsarea în totalitate, de către plătitorii obligației fiscale a taxei hoteliere", explică directorul executiv al SPIT Constanța, Virginia Uzun. 
Formularul tipizat "Declarație decont privind sumele încasate reprezentând taxa hotelieră" poate fi descărcat și de pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, secțiunea "Persoane juridice" - "Formulare tipizate" - "Taxa hotelieră". 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei