Sute de locuri de muncă vacante la nivel național, dar și în rețeaua EURES, anunțate de ANOFM

de Andreea ANDRONACHE Vineri, 24 Mai 2024 164
Potrivit datelor furnizate de agenții economici privind locurile de muncă vacante, în evidențele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) sunt disponibile 37.189 locuri de muncă la nivel național.
Potrivit datelor furnizate de reprezentanții ANOFM, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: agent de securitate (2.642); lucrător comercial (1.952); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (1.784); manipulant mărfuri (1.743); curier (1.566); muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (1.474); muncitor necalificat la spargerea și tăierea materialelor de construcții (824); ajutor bucătar (798); conducător auto transport rutier de mărfuri (667); muncitor necalificat la întreținerea de drumuri, șosele, poduri, baraje (659); dulgher - exclusiv restaurator (558); sudor (541);
„Din cele 37.189 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 2.227 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (administrator; inginer în diferite domenii de activitate; consilier/expert/inspector/referent de specialitate financiar-contabilitate; agent de vânzări; programator etc.), 7.377 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; agent servicii client; casier; conducător auto transport rutier de mărfuri; operator introducere, validare și prelucrare date etc), 8.381 pentru persoanele cu studii profesionale (manipulant mărfuri; lăcătuș mecanic; ambalator manual; șofer de autoturisme și camionete; confecționer asamblor articole din textile etc.), restul de 19.204 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (agent de securitate; curier; muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet; muncitor necalificat în industria confecțiilor etc)”, informează reprezentanții ANOFM.

De asemenea, angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 164 de locuri de muncă vacante. În Finlanda sunt 78 de locuri de muncă pentru vopsitor pentru tratarea industrială a suprafețelor; muncitor necalificat în agricultură culegător în căpșuni; muncitor necalificat în agricultură – culegător de fructe și legume. În Letonia sunt 30 de locuri de muncă pentru: sudor. În Germania sunt 27 de locuri de muncă pentru: muncitor în producție; tehnician electronist; lucrător în producție – procesare produse din carne; sudor. În Spania sunt 15 locuri de muncă pentru: șofer autocamion. În Estonia sunt 10 locuri de muncă pentru: muncitor în construcții. În Olanda sunt trei locuri de muncă pentru: șofer autobuz, iar în Danemarca este un loc de muncă pentru proiectant inginer mecanic.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei