Unde te poți angaja, dacă vrei să muncești în străinătate

de Andreea PERHAIȚĂ Sâmbătă, 18 Octombrie 2014 493
Dacă știți limba franceză sau limba germană și vreți să vă încercați norocul la muncă în străinătate, aveți toate șansele să vă găsiți repede un job. Companiile din Austria, Germania, Franța sunt foarte interesate în ultima perioadă să angajeze români. Li s-a dus vestea că sunt meseriași buni și sunt serioși, dar și că muncesc pe bani puțini.
În Austria, se caută 20 de fațadieri, zugravi și coordonatori de echipă pentru munca în domeniul forestier. Principala cerință este cunoașterea limbii germane cel puțin la nivel mediu, iar salariile sunt cuprinse între 1.200 și 1.300 de euro pe lună. În Germania, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța a primit, prin rețeaua Eures, oferte pentru peste 80 de posturi. Este vorba despre joburi pentru ingineri, IT-iști, dar și asistenți medicali, instalatori, electricieni, mecanici, îngrijitori bătrâni și comisioneri. Inginerii și programatorii sunt plătiți în funcție de performanță, asistentele cu salariul calculat în funcție de clasa de impozitare în domeniu, iar mecanicii, electricienii, comisionerii primesc de la zece euro brut pe oră. Inginerii pot ajunge și la 40.000 - 45.000 de euro brut pe an.
Dacă vorbiți limba engleză fluent și aveți studii și experiență medicală, mai multe unități sanitare din Irlanda angajează medici și asistente. Pentru medici se oferă un salariu de 4.000 de euro brut pe lună, în funcție de nivel și experiență, iar pentru asistente 2.008 euro brut pe lună. Tot pentru cunoscătorii de limba engleză, companiile din Marea Britanie sunt dispuse să ia, din România, asistenți medicali, asistenți sociali, îngrijitori bătrâni la domiciliu și pedagogi sociali. Salariile pentru asistente sunt cuprinse între 25.000 și 37.000 de litere sterline brut pe an, asistenții sociali primesc până la 33.998 de lire sterline brut pe an, îngrijitorii de bătrâni la domiciliu sunt plătiți cu 7,70 lire pe oră, iar pedagogii între 28.636 și 31.754 lire brut pe an.
În cazul în care nu cunoașteți limbi străine mai rămâne varianta muncitorilor necalificați în agricultură. Fermierii spanioli caută 800 de muncitori și oferă un salariu de 39,48 de euro brut pe zi, conform Convenției colective, salariul urmând a fi plătit la două săptămâni, prin transfer bancar. Și tot pentru cei care nu au cunoș-tințe de limbi străine, deși acestea ar constitui un avantaj, sunt disponibile 125 de posturi de șoferi de camion, la o companie din Ungaria. Salariul propus este cuprins între 101.000 și 350.000 de forinți pe lună.
Persoanele care doresc informații suplimentare, pot afla la adresa www. eures.anofm.ro sau se pot adresa consilierului Eures Elena Pană, din cadrul AJOFM Constanța, tel. 0241/481.553.
Taguri

Comentează știrea

hugovictor
18 octombrie 2014
Litere sterline

Asa este, in Anglia , te platesc in "litere sterline" ! Nu mai amagiti lumea mai, ca blestemele acestora va vor ajunge si in mormint ! Si in IT , la Fincantieri" ati trimis oameni, cu promisiunea ca vor cistiga averi,...si aici, dorm pe sub poduri, in baraci, vai mama lor !Abia daca le ajung banii sa manince un amarit de kebab .Ca unul care-l cunosc pe Bosinceanu, nu-l cred ca ar avea nevoie asa disperata de bani. Am plecat de mult timp din tara, insa asta nu inseamna ca nu sint la curent cu ce se intimpla in Constanta.

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei