Unul din doi români consideră că va trăi până la 90 de ani

de Petruta RIDICHE Joi, 11 Ianuarie 2024 120
Un nou studiu dezvăluie o concluzie interesantă. Românii se aşteaptă să trăiască mai mult şi consideră că sănătatea, starea de bine, adaptabilitatea şi siguranţa financiară au cel mai important rol în pregătirea pentru o viaţă longevivă.
La studiu, 52% dintre respondenţi consideră că este probabil să trăiască până la 90 de ani. De asemenea, 73% dintre participanţii la un studiu privind percepţia despre longevitate se declară pregătiţi pentru o viaţă lungă. Totuși, un procent de 82% dintre respondenți sunt preocupaţi de evoluţia României în următorii ani şi de impactul asupra vieţii lor, costul de trai, perspectivele economiei şi pieţei muncii şi datoria publică fiind principalele îngrijorări.
26% spun, totodată, că au reuşit să-şi asigure un viitor financiar confortabil. 37% consideră că au în prezent o situaţie financiară dificilă şi 46% simt că reuşesc să se descurce cu greu, ceea ce se reflectă în abilitatea lor de a face planuri pentru bunăstarea lor financiară la bătrâneţe.
56% dintre români sunt conştienţi că trebuie să se gândească la starea lor financiară cât mai devreme în pregătirea pentru o viaţă longevivă. 82% consideră, însă, că încă au destul timp să facă planuri pentru bătrâneţe. Procentul celor care se aşteaptă să continue să lucreze cât mai mult posibil după vârsta pensionării este de 38%. Mai mult decât atât, 6 din 10 respondenţi spun că au o carieră pe care pot să o urmeze până la vârsta de 70 de ani.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei