Constanța are din nou echipă de baschet A "reînviat" BC Farul. Costel Cernat - antrenor principal!

de Marian NEDELEA Miercuri, 19 Octombrie 2011 1516
Revenită pe scena baschetului românesc, grație proiectului ambițios pus în aplicare de fostul mare jucător Costel Cernat, echipa
BC Farul Constanța își poate acum calcula pașii care o pot duce cât mai sus, așa încât să-și redobândească strălucirea de altădată.
Pentru sezonul 2011-2012, în Divizia B de baschet masculin, s-au înscris opt formații: U Mobitelco Cluj-Napoca, CSU Ploiești, CSU Galați, West Olympia Phoenix Arad, CSU Cuadripol Brașov, Phoenix Galați, BC Farul Constanța și Asociația Vabova Sport Club Sfântu Gheorghe.
BC Farul este finanțată de admi-nistrația locală și, după ce a fost înscrisă în Divizia B, cei care se ocupă de destinele sale își doresc, ca obiectiv principal și imediat, promo-varea în Divizia A.
"Avem o echipă tânără, alcătuită în principal din jucători din propria pepinieră. De asemenea, în grija noastră sunt mulți copii, care pot ajunge departe, evident cu foarte multă muncă și dăruire. Lotul nostru numără 16 jucători, dintre care 12 sunt trecuți pe foaia de meci. Printre aceștia, se numără și doi jucători cu dublă legitimare BC Farul / BC Atheltic Constanța. De asemenea, avem și doi jucători din București, dar și unul din Oradea. Obiectivul principal și imediat este promovarea în Divizia A. Ne dorim să urcăm în play-off, să ne calificăm între primele patru echipe și, în câțiva ani, să tragem la titlu. Îl am alături pe Vasile Pașca, fost jucător al Farului și care acum este antrenorul secund al echipei, alături de care sunt convins că putem realiza lucruri deosebite. Antrenamentele le efectuăm în Sala Tomis din strada Flămânda, iar meciurile, probabil, le vom juca la Sala Sporturilor", a declarat, pentru "Cuget Liber", Costel Cernat, antrenorul principal al BC Farul.
"Cu liniște, ne putem realiza obiectivele"
BC Farul beneficiază de un parte-neriat fructuos, cu CSS 1 Constanța și BC Athletic, iar conducerea clubului se așteaptă ca viitorul să sune bine. În acest sens, Costel Cernat ne-a declarat: "Suntem convinși că acest parteneriat este de bun augur pentru noi. Cu liniște, ne putem realiza obiectivele, pas cu pas. Mai întâi, ne vom concentra toate eforturile pentru pro-movarea în DA, iar apoi, vom urmări îndeplinirea celorlalte obiective".
Taguri

Comentează știrea

ARIA ULTRA' 2000
19 octombrie 2011
IN CONSTANTA DOAR FARUL CONTEAZA !

O mare bucurie aceasta veste ! Speram ca numele echipei sa ramana Baschet Club Farul si sa nu fie adaugat in denumire "municipal" sau "judetean" . De asemenea ar fi de dorit ca administratia locala sa sprijine si Fotbal Club Farul .

ultrasfarul
19 octombrie 2011
bravo

sa promovam si o sa vada "handbalistii" galerie adevarata in sala sporturilor, sa vada cum rasuna "farul" in sala, nu hcm sau wcm...

Aragorn
19 octombrie 2011
EXCELENT !

In sfirsit, revin (sper) vremurile bune ale baschetului constantean...un sport spectaculos care, asa cum am mai spus, face sali pline peste tot in tara (spre deosebire de handbal sau volei - din pacate)...iar faptul ca echipa sa numeste FARUL si este antrenata de un constantean care a fost la un moment dat cel mai bun baschetbalist al tarii ne face sa speram intr-un viitor frumos...sper doar sa nu mai existe "binevoitori" care sa ii puna bete-n roate ca acum citiva ani cind echipa a prins locul 3 in Divizia A si apoi a fost "ajutata" sa se desfiinteze (facea oare concurenta altora ?)... HAI FARUL !

Jordan
19 octombrie 2011
baschet

BC Farul nu era echipa lui Carol Dichiu? Asta parca era in conflict cu Mazare. Au batut palma? sau i-a vindut echipa?

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei