Acestea au fost cele mai mari surprize înregistrate în acest sezon al SuperLigii

de Cuget Liber Joi, 02 Februarie 2023 240
Actuala campanie a SuperLigii României a avut un start neașteptat. Farul și Rapid au început sezonul în forță, în timp ce campioana CFR Cluj și vicecampioana FCSB au arăta o formă foarte slabă în startul campionatului. Acest lucru a fost însă benefic pentru suporterii neutri, care au putut urmări multe meciuri interesante. Mai jos vom prezenta cinci dintre cele mai mari surprize înregistrate în actuala stagiune a primului eșalon al fotbalului românesc.

FCSB vs. Universitatea Cluj (Etapa 1 - 17 iulie 2022)

Universitatea Cluj a revenit în SuperLiga României după o pauză de 7 ani, câștigându-și locul în primul eșalon a fotbalului românesc într-o dublă manșă disputată cu cei de la Dinamo. După ce aproape le-a adus falimentul dinamoviștilor, clujenii au reușit să o încurce pe vicecampioana României în prima etapă a sezonului competițional. Roș-albaștrii plecau ca favoriți cerți în acel meci, având o cotă de doar 1.20 la victorie, în timp ce oaspeții aveau o cotă de 15 la casele de pariuri online licențiate la ONJN. Meciul s-a încheiat însă la egalitate, grație golului marcat de Adrian Bălan în al patrulea minut al prelungirilor primei reprize, în condițiile în care pentru acea remiză bookmakerii oferiseră o cotă de 6.25.

CFR Cluj vs. FC Botoșani (Etapa 5 - 14 august 2022)

În a cincea rundă a campionatului, FC Botoșani a reușit prima victorie din istorie pe terenul campioanei, CFR Cluj. Elevii lui Dan Petrescu au lovit de două ori bara transversală, însă nu au reușit să marcheze, în timp ce oaspeții au profitat de o greșeală a adversarului și au deschis scorul în minutul 31 grației reușitei lui Sekou Camara. Meciul s-a încheiat cu scorul de 0-1, iar cei care au pariat pe acest rezultat înainte de startul meciului au prins o cotă de 6.40. Moldovenii au trecut pe primul loc în clasament după această partidă, însă ulterior norocul lui Mihai Teja s-a terminat, iar fostul tehnician al FCSB-ului a fost demis în data de 10 noiembrie.

Sepsi Sf. Gheorghe vs. FC Mioveni (Etapa 9 – 22 septembrie 2022)

„Campioana” play-out-ului din sezonul trecut a suferit o înfrângere rușinoasă în runda a 9-a a SuperLigii. Într-un meci lipsit de spectacol, totul a fost decis de inspirația antrenorul Flavius Stoican, care l-a introdus în teren în debutul celei de-a doua reprize pe Blerim Krasniqi. Atacantul albanez a fost servit perfect de către Mihai Lixandru, care a recuperat balonul după o eroare personală a lui Mihai Bălașa, în minutul 53 al partidei. Tabela nu a mai suferit nici o modificare, astfel încât argeșenii au reușit ceea ce s-a dovedit ulterior a fi singura lor victorie obținută în SuperLigă în anul 2022. Cota pentru succesul oaspeților în acel meci era de 7.00 la agențiile de pariuri.

Universitatea Craiova vs. U Craiova 1948 (Etapa 19 – 3 decembrie 2022)

Derby-ul Olteniei a fost cel mai încins meci al sezonului: partida a fost întreruptă de trei ori în primul sfert de oră, din cauza numeroaselor petarde și fumigene aruncate de galeriile celor două echipe. Dacă în tribune disputa a fost una echilibrată, pe teren, oaspeții au reușit însă să se impună într-o manieră destul de clară, cu scorul de 0-2. Pentru echipa finanțată de Adrian Mititelu, aceasta a fost prima victorie obținută împotriva rivalei locale, patronate de Mihai Rotaru. Elevii lui Nicolo Napoli aveau o cotă de 5.25 la victorie, înainte de startul partidei.

CFR Cluj vs. FC Hermannstadt (Etapa 21 – 20 decembrie 2022)

Campioana României a încheiat anul cu o înfrângere neașteptată în fața nou-promovatei FC Hermannstadt. Clujenii au avut doar câteva ocazii de a marca, însă nu au reușit să fructifice niciuna, lucru care s-a datorat într-o bună măsură și intervențiilor excelente ale portarului Karlo Letica. Nici oaspeții nu pus mari probleme în atac, însă au reușit să marcheze la un corner, în al 5-lea minut de prelungiri al partidei, atunci când Florin Bejan a finalizat centrarea primită de la Petrișor Petrescu. Ardelenii au ratat ocazia de a prelua conducerea în SuperLiga la final de 2022, în timp ce sibienii au urcat pe loc de play-off, după ce au obținut o victorie pentru care bookmakerii ofereau o cotă de 6.75.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei