Adio salarii de zeci de mii de euro pe lună plătite sportivilor din bani publici. Guvernul vrea să le impoziteze cu 30%

de Madalina PETRESCU Miercuri, 27 Septembrie 2023 596
Decizia Guvernului privind impozitarea salariilor sportivilor provoacă îngrijorare în lumea sportului românesc. Anunțul că Executivul ar urma să impoziteze salariile sportivilor cu până la 30%, ar putea avea consecințe grave asupra echilibrului financiar al cluburilor, susțin conducerile acestora.

Patronul FCSB, Gigi Becali, este de părere că dacă noua impozitare va deveni realitate, atuci multe dintre cluburi ar putea să-și închidă porțile.

„Păi dacă ne mai și taxează, trebuie să închidem porțile! O să îngreuneze activitatea mai mult. Ce să facem? Ce pot să fac? Măcar atât ne lăsau. Să ceri bani de la stat pentru fotbal, ca să dai salarii, nu e normal! Trebuie să ceri de la primării să îți facă stadioane, pentru că populația vrea fotbal. Și să facă stadioane. Asta poți să ceri. Să vii să suprataxezi, iar nu mi se pare normal. 

Ne descurcăm greu. Privații vor închide și vor rămâne Consiliile Locale să facă echipe de fotbal. Și nu vom mai avea fotbal. Echipele nu vor putea să se descurce în cupele europene”, a spus Gigi Becali.

La ora actuală, cea mai bună handbalistă de pe planetă, Cristina Neagu primește un salariu de 20.000 de euro din bani publici de la CSM București. Dacă intră în vigoare noua lege pregătită de Guvern, va mai încasa cel mult 6.000 de euro. Restul până la 20.000 de euro, cât este salariul actual al lui Neagu, va trebui finanțat din surse externe private sau sponsorizări.

Este puțin probabil ca acest lucru să se și întâmple, așa că sportiva va fi probabil tentată să-și găsească o echipă din străinătate, care să-i accepte pretențiile financiare.

Recent, vădit deranjată de subiect Neagu declara: “Nu e neapărat treaba mea de unde vin banii clubului. Eu am semnat pe un salariu, prin ceea ce fac pentru echipă merit fiecare euro din acel salariu. Asta e datoria mea. Să joc pentru echipă, nu să ştiu de unde vin banii. Toate echipele de handbal sunt sponsorizate din bani publici. Nu ştiu de ce se vorbeşte doar de salariul meu. Şi celelalte jucătoare sunt plătite din bani publici“.

Taguri

Comentează știrea

constantin
28 septembrie 2023
karma

vor merge sa concureze pentru alte tari. simplu.

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei