Ajax-Tottenham 2-3 în semifinala UEFA Champions League

de Cuget Liber Joi, 09 Mai 2019 832
FC Liverpool - Tottenham Hotspur va fi finala 100% englezească a acestui sezon de UEFA Champions League. Conduși cu 3 la 0 la general, în returul semifinalei, jucat în Olanda, acasă la rivalii de la Ajax Amsterdam, englezii s-au calificat în prima finală din istoria clubului datorită triplei reușite de Lucas Moura. Finala Ligii Campionilor dintre Liverpool si Tottenham se va juca pe 1 iunie, la Madrid, pe Wanda Metropolitano.

Tottenham a urmat exemplul lui Liverpool și s-a calificat dramatic în finala UEFA Champions League. În minutul 5 al prelungirilor, Lucas Moura a marcat golul care o duce Tottenham în prima finala din istoria clubului.
Lucas Moura, eroul meciului Ajax Amsterdam - Tottenham Hotspur

Într-o atmosferă superbă pe Johan Cruijff Arena, Ajax a marcat prin De Ligt în minutul cinci al partidei cu Tottenham. Englezii au replicat repede - Son a nimerit bara două minute mai târziu, apoi și-a mai trecut în cont o ocazie. Tot lăncierii au marcat. Ziyech a stabilit scorul de la pauză, 2 la 0. De 15 minute a avut nevoie Tottenham in repriza a doua pentru a reveni în calculele calificării în finală. După o ocazie mare a lui Dele Ali, Lucas Moura a marcat de 2 ori în patru minute. Ziyech a tras în bară cu zece minute înainte de final. Vertonghen a nimerit și el transversala, apoi Son a ratat și el. In ultimul minut al prelungirilor Moura și-a trecut în cont hattrickul și finala UEFA Champions League va fi Liverpool - Tottenham. 

Lucas Moura a dus-o de unul singur pe Tottenham în finala UEFA Champions League, după un sezon în care brazilianul s-a confruntat cu dese probleme medicale.

"Este imposibil să explic ce simt în acest moment. Sunt foarte fericit și mândru de colegii mei. Am crezut mereu și am fost convinși că e posibil", a declarat Lucas Moura.

Christian Eriksen, de la Tottenham, i-a recunoscut meritele colegului său: "Este un erou, sper să îi facă statuie în Anglia după acest meci. Merita asta după toate problemele pe care le-a avut în acest sezon".
Eriksen le-a recunoscut însă meritele și rivalilor: "Până la urmă, am avut noroc. Îmi pare rău pentru Ajax, au jucat foarte bine împotriva noastră", scrie digi24.ro

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei