Alexandru Matei: „Şanse pentru Jocurile Olimpice există, mergem încrezători la Campionatul Mondial”

de Mircea GHIȚĂ Duminică, 04 Februarie 2024 133
Preşedintele Federaţiei Române de Polo (FRP), Alexandru Matei, a declarat că echipa naţională a României merge cu încredere şi speranţă la Campionatul Mondial, programat între 5 şi 17 februarie la Doha (Qatar), subliniind că există şanse pentru obţinerea unui loc care să îi permită participarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.
Oficialul este convins că jucătorii echipei naţionale vor da totul în bazinul de la Doha, pentru că luptă pentru cel mai important obiectiv din carierele lor de până acum.
„Mergem la acest Campionat Mondial plini de speranţă şi încrezători, la fel cum am plecat şi la Campionatul European. Eu îi simt pe băieţi că sunt gata să dea totul. Şi vor da totul, pentru că e cel mai important obiectiv pentru care au jucat în carierele lor. Şanse pentru biletele la Jocurile Olimpice există. Sunt atât teoretice, cât şi practice. Eu unul am foarte mare încredere în acest lot, în această echipă a României şi sper să ne întoarcem acasă cu biletele pentru Paris în buzunar”, a spus oficialul FRP.
Chiar dacă se află în grupă cu Ungaria şi Italia, două selecţionate foarte puternice, Alexandru Matei este de părere că prima reprezentativă poate învinge Kazahstanul.
„Noi începem Mondialul împotriva Ungariei, apoi întâlnim Kazahstanul, iar în ultima întâlnire din grupă jucăm cu Italia. Dacă Ungaria şi Italia sunt, aşa cum ştim toţi, două reprezentative foarte puternice şi nu ne aşteptăm la vreo surpriză împotriva lor, în schimb, ne aşteptăm să câştigăm împotriva Kazahstanului. Trebuie să muncim în acel meci foarte mult, pentru că nimic nu e uşor şi cu atât mai puţin câştigat dinainte. După care vom vedea exact traseul pe care îl vom avea în continuare”, a menţionat Matei.
Ţinta selecţionatei României la Doha este un loc 9 care poate oferi biletele pentru JO în funcţie de câte echipe naţionale deja calificare la Paris se clasează în primele 8.
„Pentru calificarea la Paris pe care ne-o dorim toţi foarte mult, cred că se poate obţine şi de pe un loc 9 la acest Mondial, în funcţie de câte echipe deja calificare se regăsesc în primele opt poziţii. Trebuie să luăm în calcul că sunt patru bilete pentru Jocurile Olimpice la Mondialul ăsta. Acestea ar reveni primelor patru, însă în funcţie de câte dintre cele calificate deja se clasează în primele opt se va duce la Paris şi locul 9. Iar locul 9 este o ţintă pentru echipa naţională a României”, a precizat el.
Locul 8 obţinut de România luna trecută la Campionatul European de polo din Croaţia îi dă speranţe preşedintelui Federaţiei Române de Polo.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei