Amenzi majorate pentru contravenţiile din domeniul sportului

de Sorin MIHALACHE Vineri, 02 Decembrie 2022 223
La iniţiativa Ministerului Sportului, Guvernul României a adoptat Hotărârea de Guvern privind actualizarea limitelor amenzilor prevăzute la art. 89 din Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000.
Actul normativ, care urmează să intre în vigoare în 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, prevede actualizarea cuantumului amenzilor prevăzute la art. 89 din Legea nr. 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului, cu modificările şi completările ulterioare, în vederea înlăturării tuturor inadvertenţelor şi creşterii forţei coercitive a statului în domeniul sportului.
Astfel, limitele contravențiilor vor ajunge până la 15.000 lei pentru persoane fizice, respectiv până la 50.000 lei pentru persoane juridice, fiind aplicate conform dispoziţiilor art. 91 din Legea 69/2000.
„Pentru a avea o dezvoltare pe termen lung şi o direcţie clară a sportului, este fundamental ca regulile să fie respectate de toată lumea. Cred într-un sistem în care să promovăm mai mult sportivii locali şi să le dăm acestora o şansă în plus pentru a performa, ceea ce am reglementat deja în legislaţie. Este un proiect la care s-a lucrat mult timp, în care au avut loc multe consultări şi cred că este momentul să ne asumăm cum vrem să facem lucrurile în sport, dacă vrem să contribuim la creşterea viitoarelor generaţii de campioni”, a declarat ministrul Sportului, Eduard Novak.
Foto: Facebook / Ministerul Sportului
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei