Circuitul World Series, etapa de monobob de la Innsbruck Andreea Grecu, mai rapidă decât campioana olimpică Mariama Jamanka

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 16 Decembrie 2020 991
Sportiva română Andreea Grecu, pilotul nr. 1 la ora actuală în lotul olimpic feminin de bob al României, s-a clasat pe locul şase în proba de monobob din cadrul etapei de la Innsbruck (Austria) a circuitului World Series.
La start, s-au aliniat nu mai puţin de zece piloţi, reprezentând şapte naţiuni - Germania, Austria, Elveţia, Franţa, Marea Britanie, Australia şi România -, iar sportiva antrenată de profesorul Paul Neagu a fost cronometrată într-un minut, 52 secunde, 21 sutimi.
Chiar dacă nu a urcat pe podium, Andreea Grecu se poate mândri cu o clasare superioară faţă de cele reuşite de campioana olimpică Mariama Jamanka (Germania; locul 8) sau vicecampioana mondială Kim Kalicki (Germania; locul 7).
Medalia de aur a fost cucerită de australianca Breeana Walker (1:51.08), o fostă atletă cu performanţe la 400 metri garduri, argintul i-a revenit Laurei Nolte (Germania; 1:51.52), iar bronzul, austriecei Katrin Beierl (1:51.64).
XXX
Tot la Innsbruck, a avut loc şi o etapă de Cupă Mondială, iar în proba feminină de bob dublu, echipajul României, avându-le în componenţă pe Andreea Grecu (pilot) şi Katharina Wick (împingător), s-a clasat pe locul nouă, cu timpul de un minut, 48 secunde, 91 sutimi.
Podiumul a fost acaparat în totalitate de echipajele Germaniei: locul 1: Laura Nolte / Deborah Levi (1:47.00); locul 2: Kim Kalicki / Ann-Christin Strack (1:47.30); locul 3: Mariama Jamanka / Leonie Fiebig (1:47.45).
La startul probei, s-au aliniat 12 echipaje, reprezentând nouă naţiuni. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei