Andreea Grecu şi Roxana Minuţă participă la Campionatele Naţionale de bob-starturi

de Sorin MIHALACHE Sâmbătă, 24 Septembrie 2022 335
Există competiţii în care două-trei sutimi de secundă fac diferenţa între un campion şi un sportiv de pluton, în care departajarea se face la potou. Alături de atletism sau nataţie, bobul se înscrie în categoria selectă a disciplinelor în care lupta cu acele cronometrelor este extrem de dură.
A trecut vara, toamna şi-a intrat destul de serios în drepturi, iar în acest anotimp, practicanţii bobului susţin primele competiţii în care îşi fac „încălzirea” în vederea marilor întreceri internaţionale ale sezonului de iarnă.
Astfel, începând de vineri, 23 septembrie, şi până duminică, 25 septembrie, la Câmpulung Muscel (judeţul Argeş), se desfăşoară Campionatele Naţionale de starturi - bob şi skeleton, unde reprezentanţii Constanţei îşi doresc să obţină rezultate cât mai bune.
Vineri, sportivii au efectuat antrenamentul oficial, iar concursul propriu-zis se va derula sâmbătă. Pentru CSSI Mamaia, în proba de monobob, va lua startul Roxana Minuţă, iar la bob două persoane feminin, constănţeanca Andreea Grecu, care are în palmares participarea la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice, va face echipă cu Antonia Maliţa, cele două sportive apărând culorile clubului CSA Steaua Bucureşti. 


„Aceste Campionate Naţionale sunt foarte importante şi le urez mult succes fetelor. Săptămâna viitoare, în zilele de 29 şi 30 septembrie, se vor da normele de control pentru definitivarea lotului care va reprezenta România la competiţiile internaţionale ale sezonului 2022/2023.
Aceste norme de control vor duce până la epuizarea maximă a sportivilor. Vor fi probe de 30 m sprint, 30 m lansat, 50 m, pentasalt, aruncarea bilei de 4 kg cu două mâini în faţă, pus la piept, genuflexiuni, împins culcat şi starturi cu bobul. Totul în numai două zile!”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, antrenorul Paul Neagu.
Tehnicianul constănţean este de părere că sporturile de iarnă, care au programate cele mai importante campionate internaţionale pe pârtii din Vestul Europei, pot face o bună reclamă litoralului românesc.
„O vorbă din bătrâni spune că omul înţelept îşi face iarna car şi vara sanie. Prin clubul CSSI Mamaia, se poate face o excelentă propagandă litoralului românesc. Aşa cum, de exemplu, Coca Cola îşi face o super campanie iarna, de Crăciun, iar în marile aeroporturi ale lumii, pârtiile staţiunii St. Moritz sunt promovate în mijlocul verii, aşa şi litoralul românesc trebuie promovat iarna, când e frig, iar lumea stă la gura sobei, cu gândul la vacanţa de vară.
Competiţiile de bob din străinătate sunt urmărite cu mare interes, spectatorii vin pe pârtii şi pentru sport, şi pentru destindere”, a explicat profesorul Paul Neagu.
XXX
Începând cu luna septembrie 2022, în expoziţia permanentă „România la Jocurile Olimpice” de la Muzeul Sportului din Bucureşti, poate fi văzută o piesă unică pentru un muzeu din România: prima şi singura medalie olimpică obţinută de România la Jocurile Olimpice de iarnă - medalia de bronz cucerită de Ion Panţuru, alături de Nicolae Neagoe, în proba de bob 2 persoane, la ediţia desfăşurată la Grenoble, în 1968.
Foto: Paul Neagu

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei