Peripeţii pe pârtia de la Altenberg, la Cupa Europei Andreea Grecu, start cu combinezonul desfăcut. Bobul Marii Britanii s-a răsturnat!

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 30 Noiembrie 2022 266
Deşi pare foarte distractiv, bobul nu este nici pe departe un sport uşor. Sute, mii de ore petrecute la antrenamente, tone de fier ridicate pentru întărirea musculaturii, dar şi risc de incidente pe pârtie, aşa cum s-a întâmplat la ultima etapă de Cupă a Europei de la Altenberg, unde a concurat şi constănţeanca Andreea Grecu. 


Găzduită de staţiunea Altenberg, din Germania, ultima etapă de Cupă a Europei a fost una cu peripeţii, însă productivă, din punct de vedere sportiv, pentru constănţeanca Andreea Grecu. Sportiva antrenată de profesorul Paul Neagu a cucerit medalia de bronz în proba de monobob, la capătul unei coborâri în care ea însăşi a avut de depăşit un moment tensionat.
„Bobul nu este deloc un sport uşor. Ultima dovadă? Chiar aici, la Altenberg, unde un echipaj de dublu masculin al Marii Britanii s-a răsturnat, iar un sportiv a fost transportat de urgenţă cu elicopterul la spital. În urma acestui nefericit eveniment, pârtia a fost închisă mai bine de o oră.
Cu toate acestea, Andreea a reuşit să se mobilizeze, să rămână concentrată pentru a doua manşă şi să termine pe podium. Şi a avut şi ea puţin ghinion: cu aproximativ un minut înainte de start, fermoarul costumului de cursă i s-a desfăcut! Noroc că are un abdomen cu pătrăţele, iar cei de pe margine au savurat momentul.
Andreea era disperată, dar nu aveai ce să faci în câteva zeci de secunde, aşa că a pornit în start cu combinezonul desfăcut.
Cu toate aceste peripeţii, a avut o manşă bună şi a adus României încă o medalie de bronz în două săptămâni.
Mai are un combinezon de rezervă. Dacă i se strică fermoarul şi la al doilea costum, avem o problemă!”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, profesorul Paul Neagu.
Aşadar, medalie de bronz pentru Andreea Grecu, fiind cronometrată în două minute, două secunde, patru sutimi. Australianca Breeana Walker şi-a adjudecat medalia de aur (2:01.66), iar Maureen Zimmer (Germania), pe cea de argint (2:01.74).
La startul probei de monobob s-au aliniat 16 concurente, cea de-a doua reprezentantă a României, Georgeta Popescu, terminând pe poziţia a şaptea, la două secunde şi două sutimi distanţă de învingătoare.
XXX
Tot la Cupa Europei de la Altenberg, dar în proba masculină de bob două persoane, echipajul României alcătuit din Mihai Cristian Tentea (pilot) şi Nicolae Ciprian Daroczi (împingător) a împărţit locul al patrulea cu reprezentanţii Germaniei Hans Peter Hannighofer şi Issam Ammour, fiind cu numai 73 de sutimi mai lenţi decât medaliaţii cu aur, germanii Adam Ammour şi Hertel Benedikt. 


24 de echipaje au concurat în această probă, iar bobul al doilea al României, pilotat de Andrei Nica (alături de împingătorul Mihai Calancea), a încheiat competiţia pe locul 10.
Foto: Paul Neagu / Facebook / James Cook

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei