Atleţii constănţeni, rezultate fabuloase la Campionatul Naţional Şcolar şi Cupa României

de Mircea GHIȚĂ Miercuri, 27 Iulie 2022 232
Campionatul Naţional Şcolar şi Cupa României la seniori s-au disputat weekendul trecut la Bucureşti, în cadrul Complexului Sportiv „Iolanda Balaş Soter”. Atleţii constănţeni au participat într-un număr destul de mare şi au avut un cuvânt greu de spus. Clubul Sportiv Farul Constanţa a obţinut nu mai puţin de 11 medalii, dintre care patru de aur.
Cristian Valentin Radu a reuşit să obţină medalia de aur în proba de triplusalt, acolo unde a sărit nu mai puţin de 14,50 metri. Podiumul a fost completat de alţi doi sportivi constănţeni, Marian Petre cu 14,17 metri şi Dragoş Petre cu 14,2 metri.
Robert Bîrsă de la CS Farul Constanţa a avut o prestaţie impecabilă şi a cucerit medalia de aur la proba de 100 de metri.
Bîrsă, care este legitimat şi la CS Farul, dar şi la CS Dinamo Bucureşti şi a cărui antrenoare este nimeni alta decât Carmen Botea, a încheiat cursa cu un finish de 10,58 secunde.
La ştafeta de 4X100 de metri au participat pentru CS Farul David Ciolpan, Marian Petre, Dragoş Silvestru şi Robert Bîrsă. Aceştia şi-au arătat clasa şi au urcat pe prima treaptă a podiumului, reuşind un timp incredibil de 41,50 secunde.
O altă ştafetă a constănţenilor, de data aceasta cea de 4X400 de metri, formată din Ionuţ Vasile, Cristian Radu, Andrei Sterea şi Alexandru Toader, a cucerit şi ea medaliile de aur, dând peste cap toate aşteptările.
Marian Petre şi David Ciolpan au luat şi ei medaliile de argint, primul la triplusalt, iar al doilea la săritura în lungime.
Dragoş Silvestru a cucerit două medalii de bronz, la 110 metri garduri, Ionuţ Vasile şi-a adjudecat medalia de bronz la 400 de metri, în timp ce ştafeta de 4X400 de metri de rezervă a cucerit medaliile de bronz.

Antrenorul Alin Larion, cel care a însoţit lotul celor de la CS Farul Constanţa la competiţia de la Bucureşti, s-a declarat foarte mulţumit de rezultatele obţinute.
„Sportivi sârguincioși și cu dorință de afirmare, perspective pentru un viitor plin de realizări. Cu siguranță că, dacă activitatea sportivă va funcționa la parametri optimi, responsabili vor fi profesorii, părinții, dar și cu ce vine fiecare (dorințe, scopuri, năzuințe, idealuri), iar în acest fel se va realiza un portofoliu cu variate caracteristici bune pentru cei ce doresc să fie performanți”, a ţinut să transmită Alin Larion.
Iată că nu este prima dată când atletismul constănţean obţine rezultate remarcabile în competiţii importante din România.
Atleţii constănţeni sunt de cele mai multe ori determinaţi şi încearcă să se claseze pe cele mai înalte trepte ale podiumurilor, indiferent la ce concursuri participă.
Profesorul universitar Alin Larion are grijă de elevii săi şi îşi doreşte ca aceştia să se formeze din punct de vedere sportiv, dar şi intelectual. Exact cum spune o vorbă veche, „Minte sănătoasă într-un trup sănătos”.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei