Atleții CSM Constanța încheie Campionatele Internaționale ale României cu clasări pe podium

de Mircea GHIȚĂ Vineri, 09 Iunie 2023 491
Atletismul constănţean pare să aibă viitor. Acest lucru nu se întâmplă de curând, sportivii de la malul mării având întotdeauna performanţe notabile la concursurile la care participă. În prima zi a Campionatelor Internaționale, la triplusalt feminin, Alexia Dospin a încheiat competiția pe locul 3 cu 13,07 m, urmată de Ioana Colibăşanu cu 12,95 m.
La 110 mg Dragoş Silvestru a terminat cursa pe locul 2 cu un nou record personal, 14.33s, iar Alexandru Toader pe locul 4 cu 14,64s.
Sportivul aflat în dublă legitimare cu Dinamo București, Alexandru Matei Ionescu, a reuşit la aruncarea discului un loc 2 cu rezultatul de 47,99 m.
La triplusalt masculin Valentin Cristian Radu ocupă locul al 6-lea cu 14,74, în timp ce Marian Petre nu a obținut nicio săritură valabilă.
Andrei Sterea a încheiat cursa de 400 m pe locul 6 cu timpul de 49,00 s. Valentin Marian Tănase ocupă locul al doilea în proba regină de 100 m cu 10,65 s, după un timp foarte bun obținut în califcări, 10,54 s.
Adelina Panaet, dublă legitimată CSM Constanța / CS Știința Bacău s-a impus în proba de 3000 m obstacole cu 9,59,58 min, Marian Andrei a încheiat pe locul 9 la 100m și Ionuţ Vasile pe locul 13 la 400 m.
În ziua a doua la lungime feminin, Ioana Manoliu a ocupat locul 5 cu 6.13 m și Ioana Colibăşanu locul 7 cu 5.75 m. În proba masculină, David Ciolpan a ocupat locul 3 cu 7.41 m. La 200 m Valentin Marian Tănase a obținut locul 3 cu 21,17 s.
Sunt rezultate deosebite pentru aceşti tineri ai Constanţei care dau totul la antrenamente în fiecare zi pentru a reuşi performanţe înalte la fiecare concurs la care participă. Constanţa a dat mai tot timpul campioni la atletism, cel puţin în întrecerile juvenile. Şi dacă nu tot timpul a fost vorba de medalii de aur, ei, bine, atunci putem vorbi despre prezenţe numeroase pe podiumurile concursurilor la care au participat.
Este o muncă asiduă în spatele acestor rezultate, pe care sportivii constănţeni le obţin săptămână de săptămână. Prezenţa suporterilor a fost şi ea una foarte importantă pentru că aceştia au fost mulţi şi au făcut galerie pe tot parcursul concursului. La atletism nu este ca la fotbal, în ideea în care nu există o galerie în adevăratul sens al cuvântului cu zeci de mii de oameni aflaţi în tribune, însă faptul că familiile şi prietenii sportivilor sunt „la datorie”, aceştia prind curaj, iar evoluţiile lor pot creşte.
Chiar şi atleţii care nu au reuşit la acest concurs să urce pe podium vor continua antrenamentele şi se vor pregăti mai mult pentru a se întoarce acasă cu medalii care mai de care mai strălucitoare.
Aşadar, pregătirea atleţilor constănţeni continuă la malul mării, până la următoarele concursuri la care vor lua parte.
Antrenorii lor sunt gata să îi supravegheze pe aceştia şi să îi pregătească pentru ca totul să se termine cu bine.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei