Bani mai mulţi pentru federaţiile cu şanse la medalii la JO de la Paris 2024

de Sorin MIHALACHE Marţi, 13 Decembrie 2022 170
Ministrul Sportului, Carol Eduard Novak, a declarat, la finalul dezbaterilor Comisiilor reunite de buget, finanţe din Parlamentul României, că intenţionează să direcţioneze creşterea cu 60 de milioane lei din bugetul pe 2023, faţă de cel de anul trecut, către federaţiile prioritare cu şanse la medalii la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.
„Avem o creştere de 60 de milioane de lei faţă de anul trecut şi vrem să alocăm această suplimentare în zonele sporturilor în care putem să continuăm aceste rezultate pe care le-am obţinut anul acesta. Fiind şi un an preolimpic, cu multe competiţii, cu multă pregătire şi multe cheltuieli, vrem să suplimentăm acele federaţii prioritare care pot obţine rezultate la Jocurile Olimpice de la Paris 2024”, a declarat ministrul Eduard Novak.
Proiectul de buget al Ministerului Sportului pentru anul 2023 a primit raport favorabil în Comisiile reunite de buget, finanţe din Parlamentul României. Decizia fost luată cu 26 voturi „pentru” şi şapte „împotrivă”.
Conform proiectului, Ministerul Sportului va avea pentru anul viitor un buget 581,5 milioane de lei, cu 60 de milioane în plus faţă de faţă de execuţia preliminară din 2022.
Foto: Facebook / Federaţia Română de Canotaj
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei