Baschet / Stagiu de pregătire pentru juniori, sub egida Zalgiris Kaunas Youth Camp

de Sorin MIHALACHE Marţi, 06 Decembrie 2022 121
Unul dintre cele mai galonate cluburi din baschetul european, BC Zalgiris Kaunas, anunţă că orice partener din Europa poate organiza stagii de pregătire pentru sportivi cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani în cadrul Programului internaţional „Zalgiris Youth Camp”.
Gruparea lituaniană pune la dispoziţie specialişti din cadrul Academiei BC Zalgiris, prin intermediul cărora contribuie la dezvoltarea abilităţilor micuţilor baschetbalişti şi totodată la perfecţionarea bagajului de cunoştinţe de tehnică individuală a participanţilor, informează Federaţia Română de Baschet.
Printre primele stagii internaţionale organizate sub egida Zalgiris Kaunas, se numără şi cele care au fost organizate la Târgu Mureş şi Tartu (Estonia), în vreme ce, anul trecut, a fost organizat un stagiu de perfecţionare în Danemarca.
Conform celor prezentate de clubul lituanian, pentru a organiza un stagiu de pregătire internaţional sub egida „Zalgiris Youth Camp”, care durează până la patru zile, sunt necesare 3-4 terenuri de baschet pe care le asigură organizatorul local pentru un grup de până la 80 de juniori, dar şi acoperirea costurilor organizatorice. Zalgiris Youth Camp se bazează pe prezenţa a ţapte specialişti, dintre care un coordonator, un antrenor pentru pregătire fizică şi cinci antrenori.
Foto: Federaţia Română de Baschet / frbaschet.ro 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei