Bianca Mei-Roşu a scăpat printre degete medalia de bronz în turneul de la Metz

de Sorin MIHALACHE Joi, 17 Februarie 2022 1180
Două competiţii importante de tenis de masă sunt în plină desfăşurare în vestul Europei, la Metz (Franţa) şi Spa (Belgia), în ambele fiind angrenate şi jucătoare de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” şi CS Farul Constanţa.
La WTT Youth Contender Metz 2022, Andreea Teglaş, de la LPS Constanţa, s-a oprit în faza 16-imilor de finală ale secţiunii de simplu feminin U19. Sportiva de la malul mării a încheiat Grupa a 2-a pe locul doi, a învins-o în 32-imi pe Brianna Burgos (Puerto Rico), scor 3-2, însă nu a putut trece apoi de Ser Lin Qian, jucătoarea din Singapore câştigând cu 3-1.
Tot în 16-imi a fost eliminată şi Camelia Mitrofan. Clasată pe locul secund în Grupa a 11-a, reprezentanta Farului a spulberat-o pe mexicanca Arantxa Cossio Aceves în 32-imi, scor 3-0, dar a cedat în faţa franţuzoaicei Lucie Mobarek, scor 0-3.
La un pas de medalie a fost o altă constănţeancă, Bianca Mei-Roşu, sportiva de la LPS scăpând printre degete medalia de bronz la categoria simplu feminin U17. După 3-0, în 16-imi, cu Veronika Polakova (Cehia), şi 3-1, în optimi, cu Matilde Pinto (Portugalia), Bianca Mei-Roşu a fost învinsă, la mare luptă, după o partidă de cinci seturi, scor 2-3, de Mia Griesel (Germania), ratând astfel accesul în semifinale.
Tot la această secţiune, Andreea Teglaş a părăsit competiţia în optimi, după 0-3 cu franţuzoaica Clea De Stoppeleire.
Deşi în precedentul turneu internaţional, cel din Tunisia, cucerise medalia de argint la U15, Bianca Mei-Roşu nu a mai putut repeta performanţa de data aceasta. A avut o evoluţie foarte bună în 16-imi, unde a învins-o cu 3-0 pe portugheza Susana Esteves Costa, dar nu a mai găsit resurse pentru a trece de franţuzoaica Elise Pujol, scor 1-3.
XXX
Trecând la turneul din Belgia, WTT Youth Contender Spa 2022, trebuie remarcată prestaţia foarte bună a românului Andrei Istrate, care a adus delegaţiei tricolore prima medalie, bronzul categoriei individual masculin U17.
Ieşit din Grupa 1 în calitate de lider, cu maximum de puncte, Andrei Istrate a bifat apoi trei victorii, 3-0 cu Sam Khosravi (Finlanda), în 16-imi, 3-1 cu Vit Kadlec (Cehia), în optimi, şi 3-0 cu Alan Kurmangaliyev (Kazahstan), în sferturi. Istovit de efortul depus în jocurile anterioare, românul n-a avut replică în semifinala cu Milosz Redzimski, polonezul câştigând cu 3-0 şi calificându-se astfel în marea finală.
La U19 masculin, România mai are un singur reprezentant rămas în cursă, tot pe Andrei Istrate, care îl înfruntă, în 16-imi, pe indianul Aadarsch Chhetri. Dragoş Bucur a fost eliminat de Milosz Redzimski (Polonia), scor 1-3, în timp ce Andrei Tomica n-a putut trece de francezul Sohan Gilles, scor 0-3.
La U13 simplu masculin, Robert Istrate a fost la un pas de medalia de bronz, fiind învins, scor 0-3, de Steven Moreno (Puerto Rico), în faza sferturilor de finală.
Atât meciurile de la Metz, cât şi cele de la Spa pot fi urmărite pe canalul de YouTube WTT.
Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei