Senatorul Remus Negoi, invitaţie la o dezbatere privind Codul Patrimoniului

de Mircea GHIȚĂ Miercuri, 16 Februarie 2022 323
Patrimoniul cultural din judeţul Constanţa trebuie protejat în aşa fel încât să se poată bucura de el şi generaţiile viitoare. O parte din clasa politică se luptă pentru acest lucru, iar un exemplu concret este tabăra USR-PLUS.
Senatorul USR-PLUS de Constanţa, Remus Negoi, a transmis printr-un comunicat de presă faptul că joi, 17 februarie, va avea loc o întâlnire la Hotel Continental Forum, la care vor participa şi specialişti din cadrul Comisiei Naţionale a Arheologiei şi din cadrul Institutului Naţional al Patrimoniului.
„De puțin timp a fost pus în dezbatere publică mult așteptatul Cod al Patrimoniului, ce ar trebui să fie cartea de căpătâi a protecției monumentelor istorice şi să reglementeze regimul juridic general al bunurilor culturale şi naturale. Actul normativ urmăreşte clarificarea, simplificarea şi transparentizarea procedurilor şi mecanismelor pentru protejarea şi punerea în valoare a patrimoniului cultural. Vă invit la o dezbatere pe această temă joi, 17 februarie, de la ora 16.00, la Hotel Continental Forum (fost Ibis) din Constanța. La discuţii vor participa, printre alții, specialiști de la Comisia Națională a Arheologiei şi de la Institutul Naţional al Patrimoniului, profesori universitari, muzeografi, parlamentari, oameni de cultură”, a transmis senatorul USR-PLUS de Constanţa, Remus Negoi.

Taguri

Comentează știrea

Duta
16 februarie 2022
raspuns

praf in ochi.... colegu' (de facultate) cum a rămas cu teatrul de vară din mamaia??? Vorbe în vânt....

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei