Bianca Mei-Roşu, noua campioană a turneului WTT Youth Contender Szombathely

de Sorin MIHALACHE Marţi, 08 Noiembrie 2022 317
Ultima lună de toamnă este una extrem de productivă pentru jucătoarele de tenis de masă din Constanţa. Veştile care ne parvin din Ungaria şi Slovenia, acolo unde au jucat sportivele de pe litoral, sunt grozave: titluri, medalii, victorii contra asiaticelor!
Jucătoarea de tenis de masă Bianca Mei-Roşu, de la CSM Constanţa, este noua campioană a turneului WTT Youth Contender Szombathely 2022, în proba de U15 simplu feminin.
Sportiva antrenată de profesoara Anamaria Sebe a câştigat de o manieră categorică cea mai strălucitoare medalie în concursul din Ungaria destinat junioarelor.
Imbatabilă şi cu un moral excelent, Bianca a defilat în finala cu nipona Mao Takamori, scor 3-0 (13-11, 11-7, 11-9), după ce a învins doar sportive din Asia pe tabloul principal: 3-2 cu Lin Hsin-Tun (Taipei), 3-2 cu Wu Ying-syuan (Coreea de Sud), 3-0 cu Mak Ming Shum (Hong Kong) şi 3-1 cu Saanvi Roy (India).
La un pas de zona medaliilor a fost şi o altă româncă, Alesia Sferlea, care a jucat în sferturile de finală cu Veronika Polakova (Cehia), în faţa căreia a cedat cu scorul de 2-3 (11-13, 11-9, 11-7, 7-11, 9-11).
XXX
Parcurs admirabil şi o binemeritată clasare pe podium la simplu feminin pentru constănţeanca Elizabeta Samara, care s-a înscris pe lista laureaţilor WTT Contender Nova Gorica 2022 (Slovenia) cu medalia de bronz.
Eliza Samara a jucat semifinala de la simplu feminin şi a fost învinsă de Shin Yubin, din Coreea de Sud, scor 0-4, după trei victorii consecutive care i-au asigurat podiumul: 3-1 cu Sabine Winter (Germania), 3-2 cu Annett Kaufmann (Germania) şi 3-0 cu Sibel Altinkaya (Turcia).
Tot o medalie de bronz a cucerit şi Adina Diaconu, în proba de dublu feminin, în care a jucat alături de Maria Xiao (Spania).
Perechea româno-spaniolă s-a clasat pe locul al treilea, dar a fost la câteva puncte distanţă de a cincea victorie din concurs, care ar fi adus calificarea în marea finală.
Semifinala cu suedezele Linda Bergstrom şi Christina Kallberg a fost una de zile mari. Scandinavele au condus cu 2-0 la general, după 12-10 şi 11-9 în primele două seturi, apoi românca şi partenera sa au avut o revenire de senzaţie, adjudecându-şi seturile trei şi patru cu acelaşi scor 11-6. 2-2 la general şi totul avea să se decidă în decisiv, unde nordicele s-au impus cu 11-8.
Tot la WTT Contender Nova Gorica 2022, medalie de bronz pentru România şi în proba de dublu mixt. Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu au reuşit să-şi completeze colecţia de trofee cu bronzul obţinut după semifinala pierdută, scor 0-3, în faţa sud-coreenilor Shin Yubin şi Lim Jonghoon.
Anterior, „Bernie” şi Ovidiu eliminaseră perechile Cristian Pletea (CSM Constanţa) / Adina Diaconu, scor 3-1, şi Liam Pitchford / Tin-Tin Ho (Anglia), scor 3-2.
Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei