O nouă performanţă de excepţie pentru LPS Constanţa Bianca Mei-Roşu, vicecampioană mondială de juniori la tenis de masă

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 08 Decembrie 2021 166
„Laboratorul de campioni” de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” continuă să producă valori. În ciuda problemelor financiare, a pandemiei, gruparea constănţeană lansează pe bandă rulantă sportivi de perspectivă, iar ultima care bate la uşa marii performanţe este Bianca Mei-Roşu.
Jucătoarea constănţeană de tenis de masă Bianca Mei-Roşu, de la LPS Constanţa, a cucerit medalia de argint în proba de dublu mixt Under 15 din cadrul Campionatelor Mondiale rezervate juniori de la Vila Nova de Gaia (Portugalia).
Avându-l coechipier pe Iulian Chiriţă, constănţeanca a disputat marea finală în compania japonezilor Sora Matsushima şi Miwa Harimoto. Duelul a început cum nu se poate mai bine pentru tricolori. Ei au preluat conducerea rapid, cu 11-6 la finalul primului set, şi au sperat că pot obţine titlul mondial. Totuşi, niponii au accelerat şi au câştigat următoarele trei seturi, pentru 3-1.
România a mai obţinut alte trei de bronz la Mondialele de juniori din Portugalia.
La Under-19, în proba masculină de dublu, Darius Movileanu şi Eduard Ionescu au rămas cu medalia de bronz, după ce au fost învinşi, cu scorul de 1-3, în semifinale, de cuplul Csaba Andras (Ungaria) / Ivor Ban (Croaţia).
Tot cu bronz a rămas şi perechea Iulian Chiriţă / Dragoş Bujor, în proba masculină de dublu la Under-15, tricolorii cedând în semifinale, după o partidă de mare luptă, scor 2-3, în faţa de ruşilor Ilia Koniuhov şi Roman Vinogradov.
Cea de-a treia medalie de bronz fusese cucerită de echipa feminină U19, învinsă de SUA în semifinale.
La Under-19, Darius Movileanu s-a calificat în sferturile probei masculine de simplu, după 4-2 în optimi cu italianul Andrea Puppo, iar Samuel Kulczycki, din Polonia, îi va fi următorul adversar. În schimb, Eduard Ionescu n-a putut depăşi faza optimilor, fiind eliminat, scor 3-4, de iranianul Navid Shams.
La simplu feminin, Ioana Sîngeorzan s-a impus, cu scorul de 4-2, în faţa unei jucătoare din India, Diya Chitale, şi o va înfrunta în sferturi pe japoneza Miyu Kihara.
La Under-15, ambii reprezentanţi ai României au pierdut în optimi la simplu masculin. Dragoş Bujor a fost învins de Milosz Redzimski (Polonia), scor 2-4, iar Iulian Chiriţă a fost eliminat de japonezul Sora Matsushima, scor 3-4.
La feminin, Bianca Mei-Roşu s-a calificat în sferturi, unde o va înfrunta pe Suhana Saini (India), după 4-2 cu Dominika Wiltschkova (Slovacia).
XXX
România participă cu 12 sportivi la Campionatul Mondial de tenis de masă rezervat juniorilor, turneu găzduit, între 2 şi 8 decembrie, la Vila Nova de Gaia.
Antrenori sunt Viorel Filimon, Anamaria Sebe, ambii din Constanţa, Mădălin Ionaşcu şi Emilian Bulbuc.
Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă / World Table Tennis
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei