Bob de bronz! Andreea Grecu, pe podiumul etapei de Cupă Mondială din La Plagne

de Sorin MIHALACHE Luni, 11 Decembrie 2023 297
Protagoniştii sporturilor de iarnă şi-au intrat pe deplin în pâine. Competiţii de anvergură, de bob, sanie, skeleton sau patinaj, sunt organizate pe pârtiile şi patinoarele din Europa, iar Constanţa este cât se poate de vizibilă şi de performantă în aceste întreceri. Nici n-ai zice că suntem de la malul mării!
După ce şi-a făcut o „încălzire” cum nu se poate mai bine, terminând cu medalii la gât, la început de decembrie, etapa de Cupă a Europei de la Lillehammer (Norvegia), sportiva constănţeană Andreea Grecu şi-a adăugat în palmares încă o medalie - de bronz - cucerită, sâmbătă, în proba feminină de monobob din cadrul unei competiţii mult mai puternice: etapa de Cupă Mondială din staţiunea La Plagne (Franţa).
Sportiva pregătită de profesorul Paul Neagu a urcat din nou pe podium, după ce a terminat reuniunea pe poziţia a treia, cu timpul de 2 minute, 8 secunde, 21 sutimi. A fost o bătălie teribilă pentru primele şase locuri, cele aducătoare de puncte, diferenţierea fiind făcută la „fotografie”.
Astfel, câştigătoarea etapei de Cupă Mondială este Kaysha Love (Statele Unite ale Americii), cronometrată în 2 minute, 7 secunde, 92 sutimi, în timp ce argintul i-a revenit elveţiencei Melanie Hasler (2:08.13).
„Acest bronz la Cupa Mondială este o performanţă extraordinară pentru Andreea, care a reuşit «să-i ia faţa», cum se spune, multiplei campioane olimpice şi mondiale Elana Meyers Taylor, revenită în competiţie după ce a devenit mamă. Andreea a fost mai rapidă decât sportiva din State cu numai două sutimi!
De asemenea, în spatele Andreei a terminat şi germana Laura Nolte, timp 2 minute, 8 secunde, 32 sutimi, cea mai tânără campioană olimpică din istoria bobului feminin”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, profesorul Paul Neagu.
Nu mai puţin de 15 concurente, reprezentând naţiuni puternice în bob, precum SUA, Elveţia, Germania, Canada, Franţa sau Australia s-au aliniat la startul probei.
A doua zi, duminică, 10 decembrie, Andreea Grecu, în calitate de pilot, a făcut echipă cu împingătoarea Teodora Andreea Vlad, ele apărând culorile României în proba feminină de bob 2 persoane. O probă pe care au terminat-o pe locul nouă, cu un timp cumulat în cele două manşe de 2 minute, 3 secunde, 44 sutimi.
Germania şi-a tras partea leului în această probă, medaliile de aur şi de argint revenind echipajelor Laura Nolte / Neele Schuten (2:02.24), respectiv Kim Kalicki / Leonie Fiebeg (2:02.36), în timp ce bobul pilotat de Elana Meyers Taylor, cu Emily Renna împingător, a adus medalia de bronz pentru Statele Unite ale Americii (2:02.46).
La startul probei feminine de bob 2 persoane s-au aliniat tot 15 echipaje, două dintre acestea fiind din China, ţară care vine tare din spate şi la bob! 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei