Box / Manny Pacquiao, noul lider mondial WBO la categoria welter

de Cuget Liber Duminică, 06 Noiembrie 2016 104
Boxerul filipinez Manny Pacquiao a arătat un box sclipitor la revenirea sa în ring după o scurtă retragere și a obținut o victorie clară la puncte împotriva americanului Jessie Vargas în meciul de la Las Vegas, care i-a adus și titlul mondial WBO la categoria welter, informează Agerpres.ro.

La 37 ani, Pacquiao a demonstrat că rămâne unul dintre cei mai mari boxeri ai lumii și l-a dominat autoritar pe Vargas, cu zece ani mai tânăr. Arbitrii i-au acordat în unanimitate victoria senatorului filipinez (118-109, 118-109, 114-113), care și-a trecut în palmares a 59-a sa victorie față de 6 înfrângeri și 2 egaluri. ''Pac-Man'' a câștigat al 17-lea său meci pentru un titlu mondial și a obținut pentru a 3-a oară în cariera sa titlul WBO la welter.
Vargas, care deținea centura WBO din martie curent, a încasat a 2-a sa înfrângere față de 27 victorii. 

Pacquiao, campion mondial la 8 categorii diferite, a disputat ultimul său meci în aprilie, când l-a învins pe americanul Timothy Bradley, și s-a retras apoi din ring pentru a candida la alegerile pentru senatul din țara sa. După ce a fost ales senator, Pacquiao nu a rezistat tentației unui meci pentru un titlul mondial și a revenit în ring după o pauză de 7 luni.
''Mă simt fericit. Simt că aș fi putut să fac mai mult, dar obiectivul meu nu a fost să-l fac KO în fiecare repriză. Le mulțumesc fanilor mei, mulțumesc poporului din Filipine'', a declarat Pacquiao, care l-a trimis la podea în repriza secundă pe Vargas.
Printre spectatori la meci s-a aflat și americanul Floyd Mayweather, campionul american neînvins care este în prezent retras.
În ce privește o posibilă revanșă cu Mayweather după meciul secolului din mai 2015, Pacquiao nu a dat un răspuns tranșant: ''Ce urmează? Mă voi întoarce în Filipine să lucrez la Senat. Acum nu știu cine va fi următorul adversar. Cu cine vrea promotorul să lupt, voi lupta''.
Într-un alt meci al galei de la Las Vegas, mexicanul Oscar Valdez și-a apărat titlul mondial WBO la categoria pană, după ce l-a învins pe japonezul Hiroshige Osawa prin KO în repriza a 7-a. Valdez rămâne neînvins după 21 de meciuri.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei