Buldozerele au intrat la lucru pe stadion! Constanța va avea o arenă cu 18.000 de locuri

de Mircea GHIȚĂ Vineri, 14 Iulie 2023 556
Constanţa are o istorie nemărginită în ceea ce înseamnă fotbalul, iar unul dintre cele mai elocvente elemente este Stadionul „Gheorghe Hagi”, un adevărat templu al sportului „rege” de la malul mării. Acesta a fost inaugurat în 1970 şi apoi renovat în 1999. A găzduit meciuri memorabile, iar pe gazonul său au păşit legende ale fotbalului precum Arjen Robben, Ruud Van Nistelrooy, Milan Baros, Pavel Nedved şi exemplele ar putea continua.
Iată că, acum, a venit timpul ca fanii constănţeni să îşi ia adio de la casa fotbalului din oraşul de la malul mării. Demolarea stadionului a început pe data de 10 iulie, iar înainte ca buldozerele şi excavatoarele să străpungă inima arenei, a avut loc o scurtă ceremonie la care au luat parte mai multe oficialităţi.

Suporterii Farului au venit cu mic, cu mare să îşi ia rămas bun de la „bătrânul” stadion şi să simtă pentru ultima dată mirosul ierbii de la „Farul”, aşa cum le plăcea lor să numească impunătoarea arenă.

Evident, nu au lipsit lacrimile. În timp ce buldozerele demolau tribuna oficială, fanii au izbucnit în plâns, fiind nostalgici, dar totodată încrezători pentru că la Constanţa va apărea o nouă arenă în aproximativ 2 ani şi jumătate.

De altfel, acesta este şi motivul pentru care stadionul este demolat, pentru că la Constanţa va apărea o arenă ultra-modernă cu o capacitate de 18.000 de locuri, pe care se vor juca meciuri internaţionale.

Prezent la eveniment, primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, a avut un mesaj emoţionant în faţa asistenţei.
„Evenimentul de luni nu a fost despre demolarea vechiului stadion, cât despre a construi împreună un lucru ce va dăinui, ce va bucura și ce va folosi generațiilor viitoare. Acum este momentul să facem echipă din nou și să ne dăm mâna în jurul acestui proiect. Fac apel la toate instituțiile centrale, regionale și locale pentru a ne uni în jurul unui efort comun în interesul constănțenilor. Este datoria noastră să ne mișcăm cu rapiditate, cu pricepere și cu folos, să fim eficienți, atenți și buni în ceea ce facem, astfel încât să creăm cadrul optim pentru ca lucrările să se desfășoare ireproșabil. Cred cu fermă convingere că aceasta este calea pe care o avem de parcurs și de astăzi înainte: unitatea și lucrul în echipă.

Mulțumesc încă o dată pentru cooperare, ajutor și deschidere Guvernului, domnului general Nicolae Ciucă și echipei pe care domnia sa a condus-o din poziția de prim-ministru, fostului ministru al Dezvoltării, domnul Attila Cseke, cât și domnului Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Companiei Naționale de Investiții și tuturor partenerilor locali și regionali”, a transmis Vergil Chiţac.
După ceremonie, suporterii au mai rămas câteva minute să mediteze şi să îşi aducă aminte clipele minunate pe care le-au petrecut pe faimoasa arenă. Apoi, îngânduraţi, trişti şi cu ochii în lacrimi, au părăsit agale stadionul, fiind conştienţi că a fost ultima dată când au păşit în acel loc sacru. De acum încolo, gândurile tuturor se vor îndrepta către noua arenă care va apărea la Constanţa şi către evenimentele sportive de calibru care vor avea loc pe ea.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei