Bună șansă de promovare a oinei în Marea Britanie. "Am rămas surprinși!"

de Cuget Liber Sâmbătă, 18 Mai 2019 334
London Oina Society, prima echipă de oină constituită în afara țării și formată numai din jucători străini, va participa în premieră la o competiție organizată pe teritoriul României, a declarat, pentru Agerpres, președintele Federației Române de Oină (FRO), constănțeanul Nicolae Dobre. 

Astfel, formația engleză va evolua alături de alte trei echipe, CS Politehnica Cluj-Napoca, Izvorul Chiuiești și Liceul Hida Sălaj, la Cupa Transilvaniei, competiție care se va desfășura la Cluj, în acest week-end. 

"Am rămas și noi surprinși când am fost contactați de englezi. Ne-au spus că și-au înființat o echipă, London Oina Society, și vor să vină să joace la Cupa Transilvaniei. Normal că ne bucură, pentru că e prima oară când o echipă alcătuită numai din jucători străini participă la o competiție de oină. Am urmărit pe internet câteva din meciurile lor, am văzut că au echipament personalizat, folosesc o minge oficială de oină, dar au în loc de baston o bâtă de baseball. Profităm de ocazie și le vom da tot ce au nevoie pentru a putea juca oină. Avem jucători români de oină, unii campioni naționali, care au plecat de câțiva ani în Anglia. O să vorbesc cu ei și o să îi pun în legătură cu cei de la London Oina Society. Poate reușesc să formeze 2-3 echipe și să joace constant, iar cu timpul englezii să învețe cât mai bine sportul nostru național și să îl promoveze în Marea Britanie", a declarat președintele Dobre.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei