Cinci jucători ai FCV Farul, în cantonament în Cipru cu naţionala U18

de Sorin MIHALACHE Joi, 26 Ianuarie 2023 147
În perioada 26 ianuarie - 3 februarie, reprezentativa de fotbal juniori U18 a României va efectua un stagiu de pregătire în Paphos (Cipru). Primele meciuri din 2023 ale naţionalei conduse de Daniel Mogoşanu vor fi chiar împotriva selecţionatei similare a Ciprului, pe 31 ianuarie şi 2 februarie, de la ora 14.30, pe stadionul din Peyia, informează Federaţia Română de Fotbal.
Pentru această acţiune, selecţionerul român a convocat un lot alcătuit din 22 de jucători, cinci din aceştia - portarul Vlad Răfăilă, fundaşul Andrei Aioanei, mijlocaşii Cosmin Costea şi Luca Banu şi atacantul Patrick Dulcea - fiind legitimaţi la FCV Farul Constanţa.
În toamnă, când va promova la categoria de vârstă U19, generaţia 2005 va debuta în calificările pentru Campionatul European din 2024. România face parte din Grupa 10, alături de Cehia, Finlanda şi San Marino. Primele două clasate din cele 13 grupe, împreună cu echipa de pe locul trei cu cele mai bune rezultate înregistrate în faţa primelor două, vor obţine calificarea la Turul de Elită, ultima rundă înaintea Campionatului European găzduit, anul viitor, de Irlanda de Nord. Doar opt selecţionate vor evolua la turneul final.
XXX
Cluburile FCV Farul şi Girondins Bordeaux au ajuns la un acord privind transferul mijlocaşului ofensiv Alexi Pitu la gruparea franceză.
Crescut la Academia Hagi încă de la vârsta de 7 ani, Alexi Pitu a devenit rapid un jucător important, debutând în prima divizie la 16 an şi o lună. Cu câteva zile înainte, îşi făcuse de asemenea debutul în cupele europene, devenind atunci cel mai tânăr fotbalist român care dispută un meci oficial în Europa.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei