Circuitul Național de mini-rugby, la final. Încep eseurile pe nisip

de Mihai CHELEȘ Luni, 26 Iunie 2017 495
În week-end, pe stadionul "Constructorul-Cleopatra" din Complexul Sportiv "Badea Cârțan", viitorul rugby-ului românesc și-a dat întâlnire în prima etapă a Circuitului Național de mini-rugby, ediția 2017, competiție organizată de Federația Română de Rugby, în parteneriat cu CS Cleopatra Mamaia. 

Peste 400 de sportivi legitimați la 25 de cluburi din toată țara au luptat pentru a câștiga cele trei trofee puse în joc, la categoriile U8, U10 și U12. Echipa care s-a evidențiat cel mai mult în acest turneu a fost ACS Șoimii București. 

La categoria U8, cea mai valoroasă echipă s-a dovedit a fi ACS Șoimii București, urmată în clasamentul grupei de CS Șoimii Câmpia Turzii și CSU Suceava. La U10, CSO Pantelimon a învins în ultimul act, scor 5-0, pe Șoimii București, la capătul unei partide extrem de echilibrate. Medaliile de bronz au fost câștigate de Warriors Timișoara, după un meci cu CSS Bârlad, scor 15-10. CSO Ovidiu a terminat competiția pe locul 6. 

La categoria "regină" U12, ACS Șoimii București au reușit să o învingă pe AS Victoria Cumpăna, scor 15-10, și să-și mai adauge în palmares alte medalii de aur. În finala mică, Warriors Timișoara a trecut de RC Arieșul Mihai Viteazu, scor 15-0. 

"Îți trezește un sentiment plăcut să vezi atâția copii pe terenul de rugby. Ei reprezintă viitorul și trebuie să avem mare grijă de ei. Este o onoare pentru Constanța să fim gazdele primei etape a Circuitului Național de mini-rugby. Țin să mulțumesc pe această cale Federației Române de Rugby, dar și Primăriei Constanța pentru sprijinul acordat. Împreună suntem mai puternici și putem forma campionii de mâine", a declarat Vasile Chirondojan, președintele clubului organizator, CS Cleopatra Mamaia. 

Astăzi, debutează a opta ediție a turneului Oval 5 Beach Rugby România, în organizarea Federației Române de Rugby, CS Cleopatra Mamaia, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, împreună cu Primăria Constanța și mass media. 

S-au înscris la acest turneu 21 de formații masculine și 4 feminine. Toate meciurile vor avea loc pe nisipul din dreptul Complexului "Cleopatra" din stațiunea Mamaia. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei