Constanţa va fi reprezentată de sportivi valoroşi la Jocurile Olimpice de la Paris

de Mircea GHIȚĂ Miercuri, 08 Mai 2024 2467
România va fi prezentă la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris cu destul de mulţi sportivi care se cunosc până în acest moment.
Printre aceştia se află şi câţiva sportivi din Constanţa. Oraşul de la malul mării a excelat mai tot timpul la capitolul sport şi nu face rabat nici în acest an.
Jucătoarea de tenis de masă, Eliza Samara, va fi prezentă la Paris şi va încerca să obţină o medalie olimpică, aceasta fiind ultima sa şansă de
a-şi realiza marele vis.
Eliza va participa în competiţia pe echipe, dar va lua startul şi în competiţia de individual, acolo unde speră să prindă un loc pe podium.
De altfel, într-un interviu realizat în exclusivitate pentru Cuget Liber anul trecut, „Eli” a spus că marele său vis este acela de a-şi „agăţa” la gât o medalie olimpică, singura care îi lipseşte din palmares.
Apoi, Constanţa o va avea şi pe gimnasta Sabrina Voinea, fiica vicecampioanei olimpice, Camelia Voinea, la Paris.
„Sabri” este proaspăt vicecampioană europeană, medaliată la Campionatele Europene de la Rimini, în proba de la bârnă şi în cea de la sol. Pregătită chiar de mama sa, Sabrina Voinea speră că va urca pe podium la Paris, iar specialiştii spun că există toate şansele să se întâmple acest lucru.
Mai vorbim, apoi, şi despre luptătoarea Beatrice Andreea Ana, care este calificată la Jocurile Olimpice din Franţa, acolo unde va concura la categoria 53 de kilograme.
Ana este o sportivă din Mangalia, de mare perspectivă, care a obţinut numeroase performanţe până la acest moment în cariera sa şi toate aceste lucruri îi dau speranţe că va ajunge să pună mâna pe o medalie la Paris.
Nu în ultimul rând, Constanţa se mândreşte şi cu sportiva Ebru Bolat, care este calificată la Jocurile Olimpice la disciplina Yachting.
Tânăra de la malul mării a depăşit toate aşteptările până în acest moment şi atât familia cât şi apropiaţii sau fanii săi, aşteaptă cu nerăbdare să o vadă urcând pe podium.
Pe de altă parte, România mai are speranţe şi la atletism, acolo unde marea speranţă este Bianca Ghelber, la proba de aruncare a ciocanului, sau la nataţie, acolo unde David Popovici va participa în două probe, 100 şi 200 de metri. Înotătorul din Piteşti este mare favorit la cucerirea unei medalii, mai ales că proba de 100 de metri este favorita sa.
O disciplină la care România excelează este şi canotajul, acolo unde cu siguranţă ne vom bate pentru mai multe medalii.
Sportivii noştri vor concura în mai multe probe, cum ar fi dublu vâsle feminin, categorie uşoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin, 8+1 masculin. De asemenea ţara noastră se mândreşte şi cu moldoveanca Lăcrămioara Perijoc, din Suceava, care va concura la disciplina box, la categoria 54 de kilograme.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei