CS Năvodari a pierdut titlul de campioană. Un singur eseu în finala DNS la rugby

de Sorin MIHALACHE Joi, 03 Decembrie 2020 164
Disputată pe stadionul „Olimpia” din Bucureşti, finala Diviziei Naţionale de Seniori (DNS) la rugby a adus faţă în faţă echipele CS Năvodari, campioana en-titre, şi CS Ştiinţa Petroşani, jocul stând până la ultimul fluier sub semnul echilibrului.
După ce Mihai Barbu şi-a încercat fără succes norocul dintr-o lovitură de penalitate de la peste 50 m, CS Năvodari a pus primele puncte pe tabelă printr-un procedeu similar transformat de Codrin Bercu. Răzvan Barbu a restabilit egalitatea (3-3) tot dintr-o penalitate, Năvodariul a mai condus încă o dată, 6-3, după ce Mihai Barbu n-a mai ratat transformarea unei penalităţi, dar, până la pauză, tizul său Răzvan a trimis şi el printre beţe, 6-6.
Debutul reprizei secunde a aparţinut tot echipei constănţene, transformerul Mihai Barbu şi-a mai făcut o dată datoria, 9-6, dar a ratat apoi ţinta dintr-o penalitate de la 30 de metri şi distanţa pe tabelă a rămas de numai trei „lungimi”. Un avantaj care avea să se dovedească a fi fragil, cu atât mai mult cu cât, în min. 60, Ioniţă Nistor a văzut cartonaşul galben, iar CS Năvodari a rămas în 14 oameni.
Profitând de superioritatea numerică, Ştiinţa Petroşani a marcat unicul eseu al finalei, autor Cristian Zamfir, transformat de Răzvan Borş, 9-13. Dobrogenii nu au renunţat la luptă, au mărit presiunea pe apărarea adversă şi au mai obţinut o penalitate, transformată de Codrin Bercu, 12-13, acesta fiind însă şi rezultatul final.
Astfel, echipa din Valea Jiului îşi trece în palmares cel de-al doilea titlu de campioană a Diviziei Naţionale de Seniori, după cel din 2015. Jucătorii Ştiinţei i-au dedicat victoria antrenorului Adrian Costache, care s-a stins din viaţă în luna septembrie, la doar 53 de ani.
CS Năvodari (antrenori Cristian Husea, Cornel Suciu şi Virgil Năstase): Zapan, Comănici, Cuprian, Croitoru, Petreanu, Ciceu, Agicai (cpt.), Niţă, Agapie, Barbu, Stiopei, Papaiane, Nistor, Ciubotariu, Bercu.
XXX
Reamintim că titlul primei ligi valorice în actualul sezon, SuperLiga de rugby, a revenit echipei CSM Ştiinţa Baia Mare, care s-a impus în finală, cu scorul de 23-17, în faţa celor de la SCM Timişoara.
Băimărenii au câştigat şi Cupa României, după ce au învins în ultimul act pe CSA Steaua Bucureşti, scor 35-19. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei