Victorie importantă pe terenul Stelei Bucureşti CSM Constanţa şi-a asigurat prezenţa în Top 10 al Ligii Naţionale de baschet masculin

de Sorin MIHALACHE Joi, 26 Ianuarie 2023 390
Echipa masculină de baschet CSM Constanţa a obţinut o victorie extrem de importantă în meciul de campionat cu CSA Steaua, disputat la Sala Regimentului de Gardă din Bucureşti. Formaţia antrenată de Alexandru Olteanu şi Valentin Boian s-a impus cu scorul de 82-71 şi şi-a asigurat astfel locul în Top 10 al Ligii Naţionale.
Steaua a avut un debut mai bun de partidă, adjudecându-şi primul sfert, 14-11, dar, până la pauza principală, constănţenii se apropiaseră la numai un singur punct, după 22-20 în sfertul al doilea. La reluare, jucătorii pregătiţi de Alexandru Olteanu şi Valentin Boian s-au descătuşat şi, pe fondul unei apărări foarte exacte, au preluat conducerea şi s-au distanţat treptat până la final. A fost 26-22 în sfertul al treilea şi 23-15 în sfertul al patrulea, „militarii” nemaigăsind cadenţa pierdută.
Imperial sub panou, americanul Nathan Johnson a fost cel mai bun jucător de pe teren, cu 24 de puncte, nouă recuperări şi patru pase decisive, secondat de slovenul Jakob Cebsasek şi lituanianul Egidijus Mockevicius.
Graţie acestui succes, în clasamentul Conferinţei B, CSM Constanţa a urcat pe locul al doilea, cu 24 de puncte. Lideră autoritară este CSM CSU Oradea (29 p), iar podiumul este completat de CSM Galaţi, tot cu 24 de puncte, dar cu un coşaveraj inferior.
Etapa viitoare (sâmbătă, 28 ianuarie), CSM Constanţa va juca, la Sala Sporturilor, cu CS Dinamo Bucureşti.
XXX
Reprezentativa masculină de baschet a României va reveni, la mijlocul lunii februarie, în febra meciurilor din cadrul Grupei F din runda secundă a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers, „vulturii” urmând să evolueze în faţa propriilor suporteri, la Piteşti, împotriva selecţionatelor similare ale Bulgariei (23 februarie) şi Ciprului (26 februarie).
Selecţionerul Dragan Petricevic a chemat „la oaste” 13 jucători, toţi activând în campionatul intern, în timp ce unicul stranier, Dragoş Diculescu, de la Landstede Hammers, şi Eduard Petrescu, de la SCM OHMA Timişoara, sunt rezerve.
Reunirea lotului va avea loc imediat după disputarea Final 8 al Cupei României, în data de 16 februarie, urmând ca „vulturii” să se antreneze, pe întreaga perioadă, la Piteşti.
Până în acest moment, s-au disputat patru etape din Grupa F, iar naţionala României ocupă locul al treilea în clasament, cu o victorie şi trei înfrângeri, fiind devansată de Portugalia şi Bulgaria.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei