Handbalistele constănțene pornesc în cursa pentru promovare CSU Neptun dispută, astăzi, primul meci din Divizia A

de Andrei ALDEA Miercuri, 19 Septembrie 2012 415
Retrogradată în eșalonul secund, după mai bine de 30 de ani de activitate neîntreruptă în Liga Națională, CSU Neptun Constanța pleacă la un nou drum, în Divizia A, și va juca, astăzi, de la ora 16.30, contra Unirii Slobozia, la Sala Sporturilor, în primul meci
al sezonului 2012-2013.
Având ca obiectiv principal pro-movarea, antrenorul handbalistelor de la CSU Neptun, Ion Crăciun, a declarat că începutul campionatului va fi unul dificil, dar că formația antrenată de el este gata să obțină o primă victorie.
"Echipa este pregătită și este adevărat că începem campionatul cu un joc greu. Unirea Slobozia este una din contracandidatele la locul întâi în această serie, o echipa destul de omogenă, care joacă de ceva timp în eșalonul secund. A fost mai tot timpul pe locul 2 - 3 în serie și se anunță o echipă periculoasă", a declarat antrenorul Ion Crăciun.
De aceeași părere este și directorul executiv al clubului constănțean, Paul Alexe, care susține că Unirea Slobozia poate fi învinsă. CSU Neptun a demon-strat acest lucru chiar acum trei săptămâni, la Cupa Brăilei.
"Sperăm să avem parte de un start bun, să reușim primii pași către obiectivul pe care ni l-am propus. Chiar dacă va fi un meci dificil, sper să reușim să ne impunem valoric. Din punct de vedere al experienței, am mai jucat un meci cu ele, la Brăila, în turneul de pregătire, unde am câștigat, scor 23-22. În acea perioadă, echipa era la început de pregătire tehnico-tactică, iar fetele erau puțin încărcate după perioada de acumulări", a declarat Paul Alexe.
Promovarea, obiectiv principal
Cu o situație financiară insuficientă cerințelor și nevoilor, conducerea CSU Neptun a fost nevoită să reducă nivelul de experiență regăsit în lot, prin aducerea mai multor jucătoare tinere. Cu toate astea, principalul obiectiv rămâne promovarea.
"Constanța nu poate să-și propună decât locul 1, chiar dacă avem o echipă foarte tânără, cu jucătoare mai puțin experimentate, dar sper ca ambiția și elanul tineresc să ne ajute să facem un parcurs bun în competiție, și să putem reveni acolo unde e locul nostru, adică în Liga Națională", ne-a mai spus Crăciun.
Ion Crăciun, soluția perfectă
Deși nu toate merg pe roate la CSU Neptun, "universitarele" constănțene se bucură de prezența lui Ion Crăciun pe banca tehnică.
"Ion Crăciun este un antrenor pe care cred că și l-ar dori orice echipă, cu atât mai mult echipa aflată în situația noastră. Momentan, nu beneficiem de un buget care să ne permită aducerea jucătoarelor deja crescute. Astfel, aducem jucătoare mai tinere, dar chiar și acestea sunt greu de adus. Sperăm să vină rezultatele și, odată cu ele, încrederea în echipă. Atunci, poate vom îmbunătăți calitatea lotului. În momentul de față, avem un lot scăzut numeric: 13 jucătoare și două junioare cu dublă legitimare. Situație destul de dificilă, în special pentru pregătire, dar sperăm să reușim să reglăm lucrurile pe parcurs", a mai spus Alexe.
Rezultate înregistrate în partidele disputate duminică, în prima etapă a Diviziei A: ACS Șc. 181 SSP București - CS Universitar Știința București 31-27, Rapid CFR București - Spartac București 33-18, Știința Bacău - HCF Piatra Neamț 31-18, Universitatea Târgoviște - ACS Bowling Bobowling Sf. Gheorghe 22-31, Nova Force Giurgiu - HC Activ CSO Plopeni 32-34, HM Buzău - LPS Iași 44-26.

Taguri

Comentează știrea

...
19 septembrie 2012
...

Meciul este de la 16.30. Baftă, fetelor!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei