Dinamo a ţinut-o în şah pe CFR Cluj în Superligă

de Mircea GHIȚĂ Luni, 09 Octombrie 2023 196
Dinamo Bucureşti a ţinut-o în şah pe CFR Cluj, 1-1 (1-0), duminică seara, pe Arena Naţională, într-un meci din etapa a 12-a a Superligii de fotbal.
Dinamo a reuşit să deschidă scorul prin Hakim Abdallah (10), la primul său gol marcat pentru alb-roşii. Daniel Bîrligea a egalat după pauză pentru CFR (58).
Echipa clujeană a ratat mai multe ocazii mari de gol în acest meci, portarul sloven Adnan Golubovic făcând un meci remarcabil. El l-a blocat min. 53 pe Ciprian Deac în situaţie de unu la unu, iar apoi Vasile Mogoş a şutat în plasa laterală.
Nigerianul Philip Otele a ratat incredibil din câţiva metri (62), la centrarea perfectă a lui Mogoş.
Golubovic a fost providenţial a şutul bombă al lui Mogoş (90+2), iar apoi şi la şutul cu boltă al lui Jefte Betancor (90+7).
Dinamo a evoluat în echipament negru în acest meci, în care a comemorat 23 de ani de când s-a stins fostul său căpitan Cătălin Hăldan (5 octombrie 2000).
Înaintea meciului, pe cubul video al stadionului a fost prezentat un montaj video dedicat lui Cătălin Hîldan, iar înaintea loviturii de start s-a păstrat un moment de reculegere.
În min. 74, minut în care Hîldan s-a prăbuşit pe teren în meciul amical cu Olteniţa din 2000, jocul a fost întrerupt câteva zeci de secunde, iar jucători şi spectatorii au aplaudat.
Căpitanul echipei CFR Cluj, Mario Camora, s-a accidentat în min. 8 şi a fost înlocuit cu Matei Ilie. Camora riscă să rateze meciurile naţionalei cu Belarus (12 octombrie) şi Andorra (15 octombrie), din preliminariile EURO 2024.
Dinamo, care nu a mai câştigat de şase etape, venea după patru înfrângeri consecutive fără gol marcat.
CFR a obţinut un singur punct în cele trei deplasări la Bucureşti, cu FCSB, Rapid şi Dinamo.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei