Divizia A1: Victorii categorice în deplasare pentru echipele de volei ale CSM-ului Constanţa

de Sorin MIHALACHE Luni, 06 Noiembrie 2023 345
Chiar dacă au avut meciuri în deplasare - la Cluj, respectiv Bacău - în diviziile de elită ale voleiului românesc, echipele CSM-ului Constanţa s-au descurcat de minune în week-end, cedând în total gazdelor numai un singur set!
A patra victorie în patru etape pentru voleibaliştii de la CSM Constanţa, în Divizia A1. Jucătorii antrenaţi de Cristian Imhoff şi Răzvan Parpală continuă seria perfectă din campionat, cu un succes la Cluj-Napoca, 3-1 cu CS Universitatea, pe seturi 25-18, 14-25, 25-18, 25-16.
Cu 21 puncte, David Dinculescu a fost principala „gură de foc” a Constanţei, secondat de argentinianul Valentino Vidoni, cu 19 puncte, dar şi 24 de preluări, dintre care 38% excelente. Victoria li se datorează şi lui Frîncu 11 p, St Jean 6 p, Arquez 4 p, Grigore 4 p, Gavriz - libero (23 preluări, 30% excelente), Asmarandei, Badea.
În clasament, CSM Constanţa are o „zestre” de 11 puncte (setaveraj 12-4), fiind la egalitate cu liderul CSM Arcada Galaţi, campioana en-titre a României.
La rândul lor, voleibalistele de la CSM Constanţa s-au impus fără drept de apel, în minimum de seturi, în meciul din deplasare cu Ştiinţa Bacău, din etapa a 5-a a Diviziei A1. Fetele antrenate de Florin Voinea şi Radu Began au avut nevoie de mai puţin de o oră (58 minute!) pentru a câştiga cu scorul de 3-0 (25-8, 25-16, 25-16). 


Meciul din Sala Polivalentă „Narcisa Lecuşanu” a fost controlat cu autoritate de echipa de la malul mării, cu Kristiana Petrova (17 puncte), Greisy Fine Martinez (13 p) şi mezina Bianca Cucu (12 p) în mare formă.
La nici 13 ani, jucătoarea-fenomen a voleiului feminin românesc, Bianca Cucu, primeşte tot mai mult credit din partea antrenorilor şi îşi arată valoarea. Ea a avut 11 atacuri câştigătoare din 18 (procentaj 61%), reuşind şi un punct din blocaj. Bun şi jocul liberoului Skarleta Jancova, care a realizat 11 preluări, dintre care 55% excelente.
Au mai pus umărul la cea de-a treia victorie din acest sezon Vilău 5 p, Grama 3 p, Manolachi 3 p, Spînoche 2 p, Ştirbu 1 p, Ruci 1 p, Puică 1 p, Coman 1 p, Cristea.
Daniel Chiţigoi a câştigat Supercupa Poloniei
Rezultat foarte bun reuşit de Daniel Chiţigoi, component al naţionalei României. Voleibalistul în vârstă de numai 18 ani a câştigat cu Grupa Azoty ZAKSA Kedzierzyn-Kozle Supercupa Poloniei, iar contribuţia sa a fost una însemnată.
Echipa sa a fost condusă cu 0-2 la seturi de campioana Jastrzebski Wegiel, dar a găsit resurse pentru a întoarce în favoara sa soarta întâlnirii. Daniel Chiţigoi a intrat în setul al treilea, iar ZAKSA a revenit de la 15-19, salvând o minge de meci şi adjudecându-şi parţialul cu 31-29! Antrenorul Tuomas Sammelvuo i-a dat în continuare credit românului, care a servit foarte bine, a reuşit trei aşi şi a terminat meciul cu nouă puncte.
În faţa a 10.000 de fani, la Katowice, Daniel Chiţigoi s-a bucurat de primul său trofeu cucerit în Polonia. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei