Doliu în sportul românesc. A murit o legendă a fotbalului

de Madalina PETRESCU Vineri, 15 Septembrie 2023 2247
Doru Popescu, fostul mare fotbalist al lui Dinamo, a încetat din viață la vârsta de 74 de ani. Acesta a jucat cu „câinii” în Cupa Campionilor Europeni. Tristul anunț a fost făcut de ofițerul de presă al roș-albilor, Ionel Culina.

Dinamo a pierdut unul dintre fotbaliștii care au scris istorie în perioada de glorie a clubului din „Ștefan cel Mare”. Ofițerul de presă al lui Dinamo, Ionel Culina, a anunțat, prin intermediul rețelelor sociale, decesul lui Doru Popescu.

Doru Popescu a jucat cu Dinamo în Cupa Campionilor Europeni și în memoria fanilor a rămas partida contra lui Spartak Trnava, din turul 1. După ce la finalul partidei tur tabela a arătat 0-0, manșa a doua s-a terminat 2-2, cu ambele goluri marcate de Doru Popescu.

Rezultatul a calificat pe Dinamo în faza următoare a competiției, unde a înfruntat pe Feyenoord Rotterdam.

„S-a stins din viață Doru Popescu. Sincere condoleanțe!
A plecat dintre noi fostul atacant Doru Popescu, 74 de ani, 22 de goluri înscrise în 88 de meciuri de Liga 1 pentru Dinamo, între 1969 și 1973.
Născut pe 29 martie 1949 la Baia de Aramă, în Mehedinți, Doru Popescu a câștigat la începutul anilor ’70 două titluri de campion cu Dinamo, în 1971 și 1973.
Un meci memorabil făcut de Doru Popescu în tricoul alb-roșu a fost în 1970, în primul tur al Cupei Campionilor Europeni, împotriva echipei Spartak Trnava, campioana Cehoslovaciei la acea vreme.
Un 0-0 în Ștefan cel Mare a fost urmat de un 2-2 la Trnava, ambele goluri ale «câinilor» fiind marcate de Doru Popescu, iar Dinamo se califica în turul următor pentru un duel cu Feyenoord.

Dinamo la Trnava: M. Andrei – Cheran, I. Nunweiller III, Al. Sătmăreanu II (eliminat în minutul 56), Deleanu – Cornel Dinu, R. Nunweiller VI – Lucescu, Sălceanu (58 Doru Popescu), Dumitrache, Fl. Dumitrescu.
Antrenori: Traian Ionescu și Dumitru Nicolae Nicușor.
«Un oltean înalt și spătos din Severin, poreclit, mai mult rezervă la Dinamo, a intrat la Trnava în repriza a doua și a făcut meciul vieții», a scris «Sportul», a doua zi după calificarea roș-albilor.
Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, este mesajul postat de Ionel Culina, oficialul lui Dinamo.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei